Турнето на „Забавното лятно четене

Начало  ›  Турнето на „Забавното лятно четене

Турнето на „Забавното лятно четене

08.06.2015

Скъпи четящи приятели, искаме да ви съобщим, че и тази година не сме забравили нито за миг и ще продължим своето традиционно турне из България.

След старта на „Забавното лятно четене“ 2015 в София и Самоков, сега ще посетим още няколко града.

Това са Пловдив, Дупница, Благоевград и Перник. Вълнуваме се много от тези срещи с малките ни четящи приятели и се надяваме да дойдете.

Запомнете: на 9-ти юни ви очакваме в Пловдив от 11 ч. в кафе-книжарница „Сиела“ в мол Пловдив, на 10-ти юни очакваме нашите приятели от Дупница в регионалната библиотека „Зора“ точно в 14 ч., както и отново на 10-ти юни в Благоевград в регионална библиотека „Иван Вазов" от 10:30 ч. Не сме забравили и нашите приятели от Перник – очакваме ви на 11-ти от 10:30 ч. в регионална библиотека „Светослав Минков“.

За всички вас сме приготвили много изненади и приятно прекарване. На срещите ни в Пловдив и Перник дори ще има специален гост – нашият най-нов посланик на „Забавното лятно четене“, авторът на книгите за татковци и Унки Марлюнки, както и за „Истории от големия двор“ Иван Раденков. Той ще разкаже на всички за книгите си, както и още много интересни неща за четенето и книгите.

На всички ще бъде разказана и историята на кампанията, както и какво цели тя. Ще бъде показано как всеки може да се включи и как се попълва читателският дневник. След това чрез забавна викторина ще проверим кои книжки сте прочели и дали си спомняте тяхното съдържание с въпросите от дневника, като разбира се за верни отговори ще има и награди.

Кампанията се провежда с корпоративното съдействие на ЧЕЗ България и институционалното партньорство на Министерство на образованието и науката, Българска библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България“, UNICEF, „Заедно в час“, издателство „Ентусиаст“ и книжарници Сиела.

Проектът се съфинансира от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015 г.