Четири книги, които ще ни подготвят за незабравимо лятно пътешествие

Начало  ›  Четири книги, които ще ни подготвят за незабравимо лятно пътешествие

Четири книги, които ще ни подготвят за незабравимо лятно пътешествие

22.06.2016

Лятото е времето за забавления, лятото е времето за приключения, лятото е времето за незабравими и невероятни пътешествия. Всеки очаква този сезон най-вече заради последното и докато и вие очаквате мама и татко да излязат в отпуска и да дойде времето за някое такова пътешествие няма нужда да скучаете и да отброявате дните – можете да започнете вълшебните си пътешествия още сега с книга в ръка! Кое дете не иска да отиде на едно фантастично пътуване понесено на крилете на въображението. На края на света или пък в някой приказен свят? Пътешествията могат да бъдат най-различни – в друг свят или между два свята. Могат дори да си бъдат в нашия, но по начин, който не сте предполагали, че може да съществува. Да четеш за вълнуващите приключения на някой твой връстник също може да е много приятно. Интересно е да пътуваш със сал по река Мисисипи с Хък Фин или да отидеш на пиратски кораб, за да търсиш съкровище с 15-годишен капитан... Ако сте вече на приключенска вълна е време да ви покажем и нашият списък с книги, които задължително ще прочетем това лято и които ще ни подготвят за всички приключения и пътешествия, които ще ни очакват през него!
 
„Падингтън в Двореца“ на Майкъл Бонд
 
 
Всеки познава мечето Падингтън! Той е сладък, мил и изпада в интересни ситуации, които неусетно се превръщат в истинско приключение. Всъщност дори самият му живот е е едно голямо пътешествие – първо той е от Тъмно Перу, второ бива изпратен в Лондон още като малък... Тази книга, която ви предлагаме обаче го завежда и още по-далече – при английската кралица. Всичко започва през един обикновен ден, когато Господин Грубер решава да заведе Падингтън пред Бъкингамския дворец, за да му покаже смяната на караула. Уви, събрала се е такава тълпа, че мечето не вижда нищо! Ала загадъчна високопоставена особа явно много обича мечета и му приготвя чудесна изненада. Дали не е от самата кралица? Ще разберете ако оставите мечето от Тъмно Перу да ви заведе в Двореца!
 
„Детективи по неволя: Мистерия във Венеция“ от Бьорн Суртлан
 
 
Бaщaтa нa Дaвид е пиcaтел, кoйтo пoдгoтвя пopедицa oт пътевoдители "Семейни вaкaнции" и зaтoвa пътувa cъc cемейcтвoтo cи дo paзлични чacти нa cветa. Ха, ето, че вече пътешествието е започнало!  Hикoй oбaче не пpедпoлaгa, че тези пътувaния ще cе пpевъpнaт в oпacни пpиключения. Деcетгoдишният Дaвид и cеcтpa му Сиcел ще тpябвa дa впpегнaт вcичките cи детективcки умения, зa дa пoмoгнaт зa paзкpивaнетo нa бaндa безcкpупулни кpaдци и дa cпacят cемейcтвoтo cи. В xoтелa, къдетo ca oтcеднaли, Дaвид и cемейcтвoтo му cе cблъcквaт cъc cтpaннa възpacтнa двoйкa. Имa нещo oбезпoкoителнo в мъжa и женaтa, кaктo и в цялa Венеция. Moже би зapaди кapнaвaлa и улиците, пълни c мacкиpaни xopa ­ някoи oт тяx кpият не caмo лицaтa cи, a и кoвapните cи нaмеpения. Е, готови ли сте да отидете във Венеция и дори да разкриете една мистерия, докато разглеждате забележителностите?
 
Дракони в Порутения замък“ от Тери Пратчет
 
 
Каквото и да ви разкажем за тази книга, ще е малко и съвсем не достатъчно, защото тя ще те накара да видиш различни далечни страни и да се смееш от сърце без да можеш да спреш. Представете си, как Дракони са нападнали Порутения замък, но всички рицари на крал Артур са или на почивка, или на гости при бабите си. Истинско бедствие! За щастие, има една свободна ризница и малко момче на име Ралф, което е готово да се отзове. С помощта на Петъчния рицар Двуседмичник и магьосника Фосфидъл той възнамерява да разгроми огнедишащите зверове. Но ги очаква изненада... Тази книга включва четиринадесет истории от ненадминатия разказвач Тери Пратчет, в които има пътуване във времето, костенурки, чудовища и всевъзможни забавни обрати.
 
„Унки и великаните“ от Иван Раденков
 
 
Първо трябва да отбележим, че е почти задължително тази книга да се чете с татковци, нали е за тях! ;-) Искали ли сте някога да видите великан от много, много близо? Сигурни сме, че да – всеки го иска, само дето не винаги е безопасно или поне до сега не беше. С тази книга ще можете да направите това, а и много повече. Ще спим на палатки в планината, ще палим лагерни огньове, ще играем на стражари и апаши и всичко ще е „цветя и рози“, докато… не се появи мечката Кирази, а почти веднага след нея – и няколко чудати великани. Унки пък ще се заеме с разбулването на необичайна зеленчуково-плодова мистерия в компанията на най-странния изобретател на света. Чудесно четиво за уютна хижа в планината с мама и татко, или полюшвайки се в хамака пред палатката! Да не забравяме и краткия комикс, който ви очаква вътре! Напред към приключенията!
 
Приятно и весело приключенстване!