Русенската библиотека ви кани на истинско индианско приключение

Начало  ›  Русенската библиотека ви кани на истинско индианско приключение

Русенската библиотека ви кани на истинско индианско приключение

27.03.2014

 

На 28 март в 18 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе стартира детска нощ в библиотеката – „Индианско приключение“. Партньор при реализирането на проекта е Българското индианско общество „Орловият кръг“.
Инициативата е посветена на предстоящия Международен ден на детската книга – 2 април. В нея ще участват 16 деца на възраст от 7 до 13 години, както и екип от психолог, медицинско лице, библиотечни специалисти и студенти доброволци.

Идеята на организаторите е участниците да се запознаят по забавен и атрактивен начин с историята, бита и културата на коренното население на Америка. Чрез едно среднощно забавление, решаване на творчески задачи, образователни и ролеви игри, четене на книги и дискусии по прочетеното те да открият новите възможности на съвременната библиотека. Това ще спомогне за обогатяване на тяхната обща култура, за припознаване на библиотеката не само като място за четене, а и като място за развлечение и неформално образование. Доказателство за това, че четенето е приключение, в което децата намират най-лесната пътека към книгата и библиотеката.

Картинка: dreamstime.com