Михаела Филева става част от кампанията „Забавното четене“

Начало  ›  Михаела Филева става част от кампанията „Забавното четене“

Михаела Филева става част от кампанията „Забавното четене“

26.05.2016

Популярната поп певица Михаела Филева ще подкрепи националната кампания „Забавното четене“,чиято кауза тази година е да стимулира четенето с разбиране сред децата на възраст 6-14 години. Тя ще бъде специален гост на откриващото събитие на 29 май, от 14 часа в клуб „Перото. Организатори на кампанията са детският портал Az-deteto.bg, национална телевизия Bulgaria ON и dnes.bg.    

Любими съвременни български детски писатели традиционно ще подкрепят инициативата, която от години насърчава четенето сред децата във ваканциите и почивните дни. Към посланиците на „Забавното четене“ тази година се присъединява авторът на „Приключенията на мотовете“ Радостина Николова. Тя е носител на наградата „Бисерче вълшебно“ за 2014 г. На старта на кампанията на 29 май писателката ще прочете „между редовете“ любимо детско произведение.  

 В поредица от събития и инициативи познатите посланици на „Забавното четене“ Юлия Спиридонова – Юлка, Марин Бодаков, Петя Кокудева, Весела Фламбурари, Маги Благоева, Иван Раденков ще помогнат на организаторите да убедят децата още по-лесно в ползата и удоволствието от четенето „между редовете“, с анализ и оценка.    

„Забавното четене“ продължава добрата традиция с конкурса за най-четящо дете. На събитието той ще бъде представен от 11-годишната Неда, която е активен участник в кампанията от самото й създаване.  

Проектът е съфинансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2016 г.

Снимка: Михаела Филева