Детска програма с много изненади за малките читатели на 47-мото издание на Международен панаир на книгата

Начало  ›  Детска програма с много изненади за малките читатели на 47-мото издание на Международен панаир на книгата

Детска програма с много изненади за малките читатели на 47-мото издание на Международен панаир на книгата

09.12.2019

 
 
Броени дни преди коледните и новогодишни празници, между 10-ти и 15-ти декември включително в Националния дворец на културата ще се проведе най-мащабният книжен форум в страната - Софийски международен панаир на книгата. Официалното откриване на Панаира е на 11-ти декември, вторник от 17:00 часа в Централното фоайе на Националния дворец на културата.
 
На 10-ти декември, вторник, се откриват две от най-значителните и мащабни събития, свързани със съвременната литература и книгоиздаване в България – 47-мият Софийски международен панаир на книгата и 7-мият Софийски международен литературен фестивал, организирани от Асоциация „Българска книга“. Панаирът и Фестивалът по традиция се провеждат на общо шест нива в Националния дворец на културата и ще продължат до неделя, 15-ти декември.
 
В дните между вторник и неделя включително любимото и очаквано събитие от културния афиш на столицата - Софийски международен панаир на книгата, със своето 47-мо издание очаква всички приятели на книгите с над 160 книгоиздатели и книгоразпространители от България и чужбина, а още от първия ден на изложението ни очакват вълнуващи литературни срещи на сцената на културната програма на ет. 4 на НДК, западно крило с премиери на най-новите книжни заглавия у нас; срещи с десетки автори, издатели и преводачи; детски и юношески събития; срещи с автори на щандовете на издателствата; седмото издание на Софийски международен литературен фестивал. Всичко това ще превърне Националния дворец на културата в притегателен център за почитателите на книгите в навечерието на коледните празници.
 
Работно време на изложението:
10. (вторник) - 14.12. (събота): 10:00 - 20:00 часа
15.12. (неделя): 10:00 - 19:00 часа
Вход свободен
 
Детски модул на Културната програма на Панаира на книгата очакват и най-малките читатели.Заповядайте на среща с автограф с Невена Басатова, автор на практичния наръчник „Детска академия за добри обноски“; представяне на книгата „Защо медът е толкова сладък?” - приказка с образователни игри от Мая Бочева - Уики; представяне на книгата „Художникът почти вълшебник“, Вадим Лазаркевич в четири приказки; викторина „Аз познавам мотовете!“; загадките на Арендел; представяне на книжката „Приключенията на Поля“ от Анжелина Денчева; среща с автограф с любимия детски поет Виктор Самуилов; приказният свят на „Дисни“ оживява; представяне на книгата „Детски пиеси“ от Недялко Йорданов; среща с автограф с художничката Невена Ангелова; представяне на новата книга от поредицата за приключенията на Боби - „Боби на Празника на плодовете“, заедно с д-р Людмила Емилова и Владимир Шишков.
 
А ето и ДЕТСКАТА ПРОГРАМА на панаира:
 
10.12.2019 (вторник)
 
 • 11:00
Щанд № 117
Среща с автограф с Невена Басатова, автор на практичния наръчник „Детска академия за добри обноски“
„Детска академия за добри обноски“ е книга за правилата, които не ограничават, а дават свобода на всяко дете. Експертът по добри обноски Невена Басарова събира най-важното от своя опит в обучението по етикет. С помощта на прекрасните илюстрации на Стелияна Донева книгата се превръщат във вълнуващо приключение, което помага на читателите да откриват света около себе си с уверена усмивка.
Представя: Издателство „Софтпрес“
 
 • 14:00
Литературен клуб „Перото“, НДК
Представяне на книгата: „Защо медът е толкова сладък?” - приказка с образователни игри от Мая Бочева - Уики
Авторката Мая Бочева - Уики ще запознае децата с героите от книгата и заедно ще играят на някои весели игри от изданието. По време на представянето „Курабийница“ ще раздадат на гостите от най-новите си джинджифилови меденки, за да допринесат за коледното настроение, а „Бон-Бон“ ще изпълнят някои от най-любимите ни детски песнички.
Представя: Издателство „Tat Creative“
 
12.12.2019 (четвъртък)
 
 • 13:00
Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК
Представяне на книгата „ Художникът почти вълшебник“, Вадим Лазаркевич в четири приказки
Книгата за деца „Художникът почти вълшебник” съдържа четири приказки - „Гъбарко“, „Медената пита“, „Зайо Байо библиотекар“ и „Зайовата къщурка“ с оригинални илюстрации на Вадим Лазаркевич - най-популярният детски художник за поколения българи.
Представя: Издателска къща „Инфодар“
 
13.12.2019 (петък)
 
 • 10:00
Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК
Викторина „Аз познавам мотовете!“
Викторина с деца на възраст от 1. до 4. клас , които ще се състезават по отбори и ще отговарят на различни въпроси, свързани с мотовете. Отборът с най-много правилни отговори ще получи четвъртата част от поредицата.
Представя: Издателство „Мармот“
 
14.12.2019 (събота)
 
 • 11:00
Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК
Загадките на Арендел
Ела със сестрите Елза и Анна и техните приятели Олаф, Кристоф и Свен – в Омагьосаната гора, където ни очаква невероятно приключение! Нека всички деца се чувстват поканени на забава с рисуване и оцветяване, заедно с любимите герои от „Замръзналото Кралство 2“.
Представя: Издателство „Егмонт“
 
 • 12:00
Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК
Представяне на книжката „Приключенията на Поля“ от Анжелина Денчева
Оzone.bg и Фондация „За нашите деца“ ви канят на вълнуващо пътешествие, описано на страниците на книжката „Приключенията на Поля“ от 10-годишната Анжелина Денчева. Вълнуващите истории напомнят колко е важно никога да не спирате да мечтаете. По желание на малката авторка приходите от продажбата на книжката се даряват за каузите на фондация „За нашите деца“.
Представя: Озон Ентъртейнмънт и Фондация „За нашите деца“
 
 • 15:30
Щанд № 325
Среща с автограф с Виктор Самуилов
Любимият детски поет и неговите палави стихотворения в традиционната среща с автограф.
Представя: ИК „Жанет 45“
 
15.12.2019 (неделя)
 
 • 10:00
Щанд № 424
Приказният свят на „Дисни“ оживява
Специални гости влизат в ролята на разказвачи и ще прочетат любими приказки на „Дисни“ от поредицата „Сладки сънища“. Всички малки читатели и пораснали слушатели са добре дошли в света на Анна и Елза, Пепеляшка, Пинокио и Аладин.
Не забравяйте вълшебното си настроение!
Представя: Издателство „Егмонт“
 
 • 11:00
Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК
„Детски пиеси“ от Недялко Йорданов
Представяне на книгата „Пиеси за деца“ от Недялко Йорданов, в която са включени всички произведения за куклен и музикално-драматичен театър, излезли изпод перото на даровития поет. Откъси от книгата ще изпълнят авторът, актьорът Михаил Билалов, композиторът Хайгашод Агасян и актрисата Ивана Джеджева.
Представя: Издателство „Милениум Пъблишинг“
 
 • 11:30
Щанд № 325
Среща с автограф с художничката Невена Ангелова
Гост на ИК „Жанет 45” ще бъде художничката Невена Ангелова. Тя е част от вълшебния тандем Мая Дългъчева – Невена Ангелова, с който идва на света новата детска книга „Как кученцето си намери дом“.
Представя: ИК „Жанет 45“
 
 • 13:00
Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК
Представяне на новата книга от поредицата за приключенията на Боби: „Боби на Празника на плодовете“ заедно с д-р Людмила Емилова и Владимир Шишков
Заедно с верния си спътник Банан, Боби се отправя на пътешествие и попада на Празника на плодовете. Двамата откриват много нови приятели и преживяват едно от приключенията на живота си. Очакват ви отново занимателен разказ от авторите и специална викторина и изненади за нашите малки гости!
Представя: Издателство „Еуниката“