Библио.бг предоставя специална награда в конкурса „Забавното лятно четене“

Начало  ›  Библио.бг предоставя специална награда в конкурса „Забавното лятно четене“

Библио.бг предоставя специална награда в конкурса „Забавното лятно четене“

15.08.2011

На финала на "Забавното лятно четене" едно дете ще спечели електронен четец за книги. Но кой и защо ще спечели тази награда ще разберете на 17 септември, когато приключва кампанията. Така, че четете книжки, попълвате своя онлайн читателски дневник и можете да бъдете приятно изненадан с чудесна награда - електронен четец.
 
Знаеш ли какво представлява електронния четец?

Електронният четец  е устройство за четене на електронни книги.

Това, което разилчава това устройство от компютъра, лаптопа, както и таблета и смартфона е екранът му. Той се нарича e-Ink екран /дисплей/ или екран с електронно мастило. Той не излъчва никаква светлина. Екрана е оптимизиран изключително за четене.

Да четеш електронна книга на електронен четец е като да четеш вестник или печатна книга. Не изморява и не натоварва очите.  Батерията е изключително издръжлива. Можеш да прелистиш около 15 000 страници, преди да се наложи да заредиш наново. Повечето от устройствата имат, Wi-fi, MP3, радио, браузър и речници. Вече на пазара започнаха да се появяват гъвкави e-Ink екрани, които лесно могат да се сгънат в чантата или джоба.

Всеки който чете този текст, получава специален код за 10 % отстъпка в www.biblio.bg който при закупуването на книга или списание. Кода е: AD15CH8  :)

Знаеш ли какво представлява електронната книга?

Електронната книга е аналог на хартиената книга. Електронната книга е файл, най-често в ePub или pdf формат. ePub е предпочитан формат за електронни книги, а pdf за електронни списания. Те не се различават като съдържание спрямо хартиените. Също толкова добре са подредени, красиви, с шрифтове, но позволяват да се вградят и MP3 откъси, връзки към сайтове, видео и банери.

еКнига или еСписание може да бъде разпространявано на различни носители, като CD, DVD, флаш памети и др., но най-често се предоставят за сваляне от сайт. Такъв сайт е biblio.bg.

Предимства на електронната книга:

спестяваш пари - електронните издания са по-евтини от хартиените копия. Някои са с 60-70% по-евтини, други с 20-30%.
спестяваш време да обикаляш книжарници- лесно откриваш желаното заглавие чрез търсене в сайта за електронни книги.
спестяваш време за доставка - ако поръчаш печатна книга през Интернет магазин, обикновено чакаш няколко дни. Електронните книги можеш да получиш след секунди.
спестяваш място - електронните издания  не се износват или похабяват. Можеш да ги съхраняваш на колкото места пожелаеш, ако нямат защита, която да ограничи преместването им. Не трупаш огромни купчини с книги в дома си, които да събират прах.
запазваш бележки - в електронните книги и списания може да си маркираш важни пасажи и да оставяш свои бележки към тях. Може да правиш и отметки на цели страници. След това може да прегледаш своите бележки и да отидеш точно на мястото, където си ги писал.
търсиш по-лесно - в електронните книги и списания можеш да търсиш. Не е нужно да прелистваш страница по страница, устройството само ще намери търсените думи.
избираш размер на шрифта - можеш да избереш подходящ за теб размер на шрифта - по-голям или по-малък.
електронните книги са зелени - ако четеш електронни книги, ти помагаш за намаляване на изсичането на дървета и опазването на планетата. За електронните книги не се използва химическо мастило.
мобилност - електронните книги могат да бъдат качени на всички твои устройства. Можеш винаги да ги достъпиш от всяко място, където имаш wi-fi или друг Интернет достъп.
когато пътувате - може да уплътниш свободното си време с електронна книга или списание. Можеш да си вземеш и нова, ако прочетеш тази, единственото условие е да имаш Интернет връзка до Библио.бг.
неизчерпаем тираж - тиражът на електронните книги и списания не се изчерпва. В Библио.бг винаги можеш да намериш обявените в каталога заглавия.
не си в голям град и няма книжарница наоколо - необходима ти е само Интернет връзка. Повечето вериги бензиностанции и крайпътни заведения имат безплатен достъп до wi-fi, използвай го.


Чети каквото обичаш!
За повече информация