важните неща

Начало | важните неща | Какво да подаря на... Малко универсални, но и оригинални идеи за коледни подаръци за всичките ви близки

Какво да подаря на... Малко универсални, но и оригинални идеи за коледни подаръци за всичките ви близки

Аз детето | 2023-12-22

Какво да подаря на... Малко универсални, но и оригинални идеи за коледни подаръци за всичките ви близки

Няма нищо по-хубаво от това да гледате как любимите ви хора отварят подаръка, който сте избрали за тях. Знаете ли, че всъщност това е цялата цел на тези коледно-новогодишни подаръци. Не е нужно те да са много или скъпи, важното е да донесат радост на всички ваши близки. Както те, така и вие да почувствате, че сте специални и да сте щастливи, че сте донесли поне една усмивка в така натоварения ни живот. Наистина – няма никакво значение колко скъп е подаръкът, по-важното е да изберете нещо, което отразява личността на този, който ще го получи. Понякога това е доста трудно, но пък избирането на нещо такова също доставя удоволствие. Надяваме се, че тези идеи ще ви помогнат да решите с какво да зарадвате близките си тази Коледа!

Какво да подаря на мама: нещо, което ще ѝ донесе уют и ще ѝ покаже, че е специална

Колкото и да са различни, всъщност всяка майка понякога обича да е стилна, но и да се чувства комфортно. Затова всеки подарък, който „ще поглези“ майка ви няма как да не ѝ хареса. Защо не ѝ подарите меки, плюшени чорапи, които ще ѝ пазят топло през студените зимни месеци? Гарантираме, че ще ѝ харесат. Знаем какво ще си помислите – чорапите са ужасен подарък, не е точно така. Ако са топли и стилни, са чудесен подарък! Ако все пак сте твърдо против тях можете да ѝ направите малък комплект от неща като релаксиращи бомбички за вана, лак за нокти в любимия ѝ цвят, балсам за устни и ароматна свещ. Поставете такива дребни козметични нещица в кошница или стилен буркан. Гарантираме, че това се харесва на всяка жена. Етеричните масла също са популярни в момента за много майки, защото могат да ги използват за най-различни неща, включително за релакс.

Кафе, чай или шоколад също е добър подарък. Все пак със сигурност сте виждали мама с поне едно от тези неща често! Така че купете ѝ луксозен чай или пък по-специално кафе, а може и някоя по-красива керамична чаша. Със сигурност ще ѝ хареса!

Какво да подаря на татко: някакви джаджи или пък ръчно приготвено хапване

Изглежда, че баща ви вече си има всичко, което му трябва? Не се притеснявайте! Татковците обичат малките джаджи и в магазините за дома имат много от тях, просто трябва да знаете къде да търсите. На какви видове хобита се радва баща ви? Разгледайте секцията за автоаксесоари, секцията за спортни стоки, тази за инструменти или къмпинг джаджи – няма как да не намерите нещо точно като за него.

Ако все пак не сте сигурни какво точно е хобито му – направете нещо специално за хапване? Коледни сладки, меденки или пък нещо солено. Украсете ги с глазура и напишете името му или пък защо не цяло послание от няколко сладки. Няма как да не се трогне от такъв подарък!

И за мама и за татко: „подарете себе си“

Знаете, че въпреки всичко за родителите няма по-голям подарък от децата им. Вие сте тези, които мама и татко обичат най-много от всичко на света, така че защо не изберете хубава семейна снимка и не я поставите в направена от вас рамка. Прост, но прекрасен подарък за родители. Бихте могли да им направите и книги за купони, които не струват нищо, освен малко време и творчество. Попълнете книгите им с купони с „купони“, подходящи за прегръдки, вършене на някое домакинско задължение вместо тях и всичко, което смятате, че биха ви харесали да направите за тях.

Какво да подаря на брат, сестра или близък приятел?

  • За любителите на музиката: нов албум на любим изпълнител или абонамент за музикална услуга за смартфон, а защо не и ваучер за уроци по китара или друг музикален инструмент.
  • Подарете любимата си книга, филм или игра и се надявайте и на тях да им хареса.
  • Хубав портфейл (магазините обикновено имат добър избор от качествени и с коледни отстъпки портмонета.) В днешно време всеки има нужда от такова.
  • Подарете ваучер за боулинг или нещо такова, а може и за любимо кафене или пък книжарница, кино...

Подаръци за всички ще има от сърце...

Коледно бурканче с различни нещица пък е подходящ подарък за всеки. Напълнете бурканче с малки, практични артикули, които получателят на подаръка би използвал. Украсете бурканчето с брада от памук и червен плат за шапка или пък го нарисувайте с коледни мотиви и сте готови.

Напълнете своя буркан с тези популярни идеи, които всеки обича:

  • буркан за шоколад: различни видове специални шоколади, любимият вид бонбони на получаващия подаръка;
  • буркан за любител на солените похапвания: покрити с бял шоколад солети или други по-специални солени неща;
  • буркан за любителите на чая: пакетчета с различни видове чай;
  • буркан за любителите на готвенето: формички за сладки, красива дървена лъжица, мерителни лъжички и всякакви други подобни неща;
  • буркан за любителите на красотата: лак за нокти, балсам за устни, цветни памучни тампони за лице, няколко еднократни маски.

Каквото и да подарите на близките си, запомнете едно: те ще оценят не количеството и парите, които сте вложили, а времето и желанието, което сте прекарали в избора на подаръка. Звучи доста клиширано, но е самата истина. Повечето хора, особено родителите, просто биха харесали картичка или писмо, в което да напишете колко много те означават за вас. Пък и не е ли това главният смисъл на подобни празници: да сме заедно и да се обичаме!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град