Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Как се правят приложенията?

Как се правят приложенията?

Аз детето | 2019-03-19

Как се правят приложенията?

Събаряли ли сте кули на замък с дракон или пък с бойни прасета? Карали ли сте бонбони да експлодират? Или може би предпочитате нещо по-спокойно като да се грижите за виртуална котка? Ако сте правили поне едно от тези неща сте използвали приложение на смартфона или таблета. Всъщност дори и да не сте правили точно тези неща, със сигурност използвате не едно, а няколко приложения всеки ден. Приложенията са програми, предназначени за потребители на цифрови устройства. Те са направени за устройства от смартфони до игрални системи. Приложенията имат много цели, включително решаване на проблеми и забавления. Много популярни приложения се използват за игри и социални медии. Това вероятно не е изненадващо! Повечето хора използват устройствата си за забавление или за връзка с близки и приятели. Някои от най-добрите приложения са съществували от години, но създателите на приложения правят нови всеки ден. Ако някога сте мислили да създадете собствено приложение, няма причина да чакате. Доста от децата по света вече са направили няколко успешни приложения. Чудите ли се как са го направили?

Първата стъпка към създаването на приложение е често най-трудната: трябва да имаш добра идея. Създателите на приложения са най-успешни, когато използват идея, основана на собствените си интереси. От какво се интересувате? Наслаждавате ли се на спорта? Четене? Природата? Каквато и да е страстта ви, първо трябва да имате идея за приложение. След като идеята е готова, трябва да решите и какво точно ще прави самото то. Ако е за природата може например да идентифицира цветя чрез снимки, за книги пък може да чете на глас или да превежда някоя книга по снимки директно на друг език. Единственото ограничение е въображението ви. След като знаете какво ще прави то – следва да решите и как ще изглежда.

Накрая и най-основната част – програмирането. Говорите ли повече от един език? Някои хора говорят три, четири или дори пет езика! Знаете ли, че и цифровите устройства използват различни езици? Вместо испански, мандарин и английски, те говорят езици за програмиране като Python, Java и Ruby. Производителите на приложения трябва да знаят един или повече от тези езици, за да създадат своите приложения. Ако не знаете език за програмиране, не позволявайте това да ви спре! Много хора се учат на тези езици, използвайки онлайн учебници.

С повече от 2 милиарда потребители на смартфони днес, популярността на приложенията ще продължи да нараства. Имате ли идея за следващото голямо приложение? Ще помогне ли на хората да се свързват един с друг? Или ще осигури решение на всекидневен проблем? Бихте ли предпочели да проектирате следващото най-популярно приложение за игри?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град