любопитно

Начало | любопитно | Искате ли да си направите идеалната снимка с приятели сред природата? Тогава следвайте тези 5 съвета

Искате ли да си направите идеалната снимка с приятели сред природата? Тогава следвайте тези 5 съвета

Аз детето | 2019-09-13

Искате ли да си направите идеалната снимка с приятели сред природата? Тогава следвайте тези 5 съвета

Всички обичаме да си правим снимки от време на време. Все пак те са идеалния начин да запазим весел спомен почти завинаги. Особено в днешния свят на технологии, когато можем да заснемем всичко веднага и да го качим в интернет, където да го видят и нашите приятели. А с все по-наближаващата есен ще имате и много красиви поводи да се снимате с приятели сред природата. Може дори да нямате и специален повод, а просто да сте се събрали в двора на училището или в парка и да се снимате. С нашите пет съвета ще направите не просто снимка, а истинско произведение на изкуството. Ще уловите и вашата и красотата на есента (или всеки друг сезон) и ще ги смесите в една невероятна феерия, като истински професионален фотограф. Ще направите снимка, която всички ще харесат без да обработвате с каквато и да е програма (например Шотофоб, както казваше Гъмбол).

1. Бъдете наблюдателни

Не е необходимо да ходите в защитена природна местност или планина, за да правите красиви снимки сред природата. Един обикновен парк или дори двора на къщата ви или пред блока, могат да предложат много интересни обекти за фотографиране. С гледна точка по-близо до земята от тази на възрастните, децата често са фантастични, когато забелязват детайли, които възрастните пропускат. Така че направете си снимка близо до дърво или дори малко растение или пък застанете над камерата така, че за фон да ви служи небето. Стават фантастични снимки.

2. Използвайте така наречения от фотографите „златен час“

Правилното осветление е от съществено значение за правенето на добра снимка. Особено ако е естествено, природно. Най-добрият начин да се гарантира добро осветление е да се отправите на снимки по време на „златния час“, който настъпва веднага след разсъмване и преди залез слънце. Ако е възможно да излезете навън само по средата на деня, потърсете сенчести петна, които дават възможност за правене на снимки без ярка слънчева светлина, която им придава размазан и прекалено светъл вид.

3. Стойте мирно

Ако фотоапаратът или телефонът се движат дори и мъничко докато трае момента на снимката, то тя ще излезе размита. Независимо, че днес имат така наречения стабилизатор, пак се размазва лекичко. Един от начините за противодействие на колебанието е да използвате статив, за да държите телефона или фотоапарата стабилни.

4. Внимателно помислете над снимката

Има разбира се такива снимки, които трябва да хванеш на мига, особено когато са свързани с животни или събития. Но когато се снимате с приятелите си, по-хубаво ще се получи ако преди това внимателно обмислите композицията на цялата фотография. Едно от основните правила, които можете да запомните от професионалистите тук е следното: вместо да поставяте обекта (или по-точно хората) точно в средата на снимката, опитайте да го поставите приблизително на една трета от средата. Добавете повече оригиналност към снимката, като включите някои други интересни функции, за да рамкирате основната тема, като клони на дърво или листа.

5. Обърнете внимание на шарките и текстурите

Някои от най-добрите снимки в природата нямат особено необичаен предмет наоколо. Вместо това те намират красотата в ежедневната среда. Потърсете интересни текстури и шарки в кората на дърветата, мъртвите листа, мъха или дори калните локви по земята. Понякога тези на пръв поглед обикновени снимки могат да бъдат най-красивите.

Един бонус ако искате да направите снимка на природата: бъдете търпеливи

Искате ли да направите красива снимка на пеперуда, птица или цвете, каквито виждате в мрежата непрекъснато? Тогава просто бъдете търпеливи! Най-добрите фотографии от природата не могат да бъдат принуждавани. Не е възможно да направите красива снимка на пеперуда върху деликатно цвете, когато си решите. Фотографите, които са избрали да снимат природата винаги трябва да чакат търпеливо и тихо, за да може пеперудата да кацне върху цветето. По същия начин децата, които седят спокойно, могат да получат шанс да снимат птици и малки животни наблизо. Снимането на природата може да бъде чудесен начин да се научите на търпение, което вероятно ще ви послужи в много области на живота.

Снимки: Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град