покани

Начало | покани | Интересно ателие за керамични икони очаква всички деца в Детския музейно-образователен център към НИМ

Интересно ателие за керамични икони очаква всички деца в Детския музейно-образователен център към НИМ

Аз детето | 2018-06-27

Интересно ателие за керамични икони очаква всички деца в Детския музейно-образователен център към НИМ

На 1 юли (неделя) 2018 г. в Детския музейно-образователен център към Националния исторически музей ще се проведе ателие по изработка на керамични икони. То е част от проекта „Представителна изложба: Сакралното пространство по българските земи XV–XIX в.“, реализиран с частичната финансова подкрепа на Министерство на културата.

В програмата на ателието влиза разглеждане на изложбата „Сакралното пространство на религиозната култура и народното изкуство по българските земи XV–XIX в.“ в зала 4 на НИМ. След това посетителите ще могат да участват в провеждане на занятие по изработка на глинени релефни икони в детския център на музея под ръководството на изтъкнатия учител по керамика Иван Чулев. Посетителите ще научат за иконографията на светите образи, за значението на иконата и за техниката на изработка на релефни керамични икони.

Ателието по изработката на глинени релефни икони е четвъртото и последно от ателиетата, съпътстващи експозицията:„Сакралното пространство на религиозната култура и народното изкуство по българските земи XV–XIX в.“ Материали, инструменти и модели ще бъдат осигурени от организаторите. Ателието започва в 10:30 ч., и ще продължи до 15:30 ч.

Занятията за децата са безплатни, вход за придружители – 3 лв. Заповядайте да се запознаем с елементи от народното изкуство и религиозната култура, да творим и да се забавляваме заедно!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град