малък готвач

Начало | малък готвач | Интересна морковена супа за студени дни

Интересна морковена супа за студени дни

Аз детето | 2020-01-09

Интересна морковена супа за студени дни

Сигурно доста от вас не биха избрали да ядат супа, освен ако няма друго вкъщи или пък мама не ви накара и е нормално, повечето деца по света предпочитат сандвичи, сладки и дори месо. Обаче трябва да знаете, че супите са не по-малко вкусни и доста по-полезни. Една добра, домашно приготвена с пресни съставки супа по нищо не отстъпва на един сандвич, даже напротив – доста е вкусна и полезна. Супата оказва положително влияние върху храносмилателния тракт на човека, а в сезон като сегашния затопля приятно и дори ни помага да усещаме домашния уют след дълъг и изморителен училищен ден или забавна игра навън. Затова днес сме избрали да ви представим една интересна рецепта за супа от моркови и още нещо... Сигурни сме, че само да я опитате и ще се влюбите в нея, а пък мама ще е много горда с вас, че сами сте си сготвили нещо толкова полезно.

Рецептата е за деца над 13 години, запомнете – работи се с котлон и вряща вода, така че е добре да помолите за помощ възрастен ако сте по-малки или не сте сигурни.

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 малки парчета праз лук
  • 800 грама моркови
  • 2 супени лъжици мед
  • един дафинов лист
  • кубче зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

Внимателно нарежете празия лук и морковите на малки кубчета, като преди това не забравяйте и да ги измиете. Вземете дълбока тенджера и сложете в нея зехтина. Сложете я на котлона и го пуснете на средна температура. Ако не сте сигурни, че можете сами да направите това, помолете за помощ, по-добре ще е!

След като зехтина е загрял, обикновено отнема не повече от 2 минути, сложете вътре празия лук и го запържете за около две минути, разбърквайки го внимателно, за да омекне. След това добавете и морковите, меда и дафиновия лист и гответе и бъркайте още две минути.

Внимателно изсипете вода в тенджерата, колкото да я запълни до половината и я оставете да заври. След това добавете и бульона. Оставете всичко така да ври около 30 минути, като не забравяте да разбърквате от време на време. След това изключете котлона и оставете така докато не спре да ври. По желание можете да добавите малко сол и черен пипер.

Сервира се топла с препечени филийки! Опитайте!

Вижте още:
Вкусната супа с лешници на Рапунцел



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град