За учители

Начало | За учители | Хартиеният дневник остава в историята, училищата преминават на електронен

Хартиеният дневник остава в историята, училищата преминават на електронен

Аз детето | 2017-08-10

Хартиеният дневник остава в историята, училищата преминават на електронен

Хартиеният дневник да остане в историята за училищата от 2018 г. предвиждат промените на Министерството на образованието. Директорите ще могат да използват само електронен дневник, без да се налага паралелно с него да прехвърлят информацията и към хартиения такъв. Столичното 51-о училище работи с електронен дневник още от 2012 г. Такива вече са разпространени в няколко учебни заведения.

„До този момент се използва както хартиеният, така и електронният дневник, което води до недоволство на учителите, защото работата се помества и на двете места“, обясни помощник-директорът Ива Асенова пред Bulgaria ON AIR.

Докато представител на фирмата, разработила новия вид дневник демонстрира чрез лаптоп как работи той, Асенова разказа как идеята на учебното заведение от началото на втория срок на тази учебна година още е да се замени хартиеният дневник с електронен такъв, но в случай че учителите са готови за тази крачка. Към този момент всяко учебно заведение може да избира какъв вид дневник иска да използва, а ако се установят някакви технически проблеми с електронния такъв, съответното училище ще може да записва своята информация отново на хартиения.

Повече по темата вижте във видеото.





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град