Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Февруари ще бъде месецът на големите котки и ще ни представи няколко впечатляващи истории

Февруари ще бъде месецът на големите котки и ще ни представи няколко впечатляващи истории

Аз детето | 2019-01-15

Февруари ще бъде месецът на големите котки и ще ни представи няколко впечатляващи истории

За поредна година National Geographic WILD посвещава цял месец на големите котки. През февруари ще бъдат излъчени седем премиери, представящи рядко наблюдавано поведение и вдъхновяващи истории за големи котки от цял свят. Всяка година каналът акцентира върху тези величествени създания, за да напомни на хората за трудностите, които те срещат и значението им за планетата. „Месец на големите котки“ започва на 03.02.2019 от 18 часа по National Geographic WILD.

„Месец на големите котки“ е нещо повече от телевизионно събитие: той е продължение на „Инициативата за големите котки“ – дългосрочен проект за противодействие на намаляването на дивите популации в природата. Тази глобална програма активно подкрепя полеви проучвания и проекти насочени към опазването на най-големите котки на планетата.

„Раждането на прайда“
Премиера на 03.02. от 18 часа
Лъвовете в Селинда, Ботсвана, били застрашени от изчезване, заради лова. Благодарение на инициативите за опазването им, числеността им е нараснала от 2 на повече от 60 индивида. Станете свидетели на невероятна, стопляща сърцето история за оцеляване, представена от гледната точка на лъвовете, преобърнали съдбата си. Вижте как шест лъвчета опознават света и се учат да ловуват, да общуват и да оцеляват в благодатния див район.


„Лъвове катерачи“
Премиера на 03.02. от 19 часа
Биологът Александър Брачковски разполага с 90 дни да брои лъвове в Уганда и да оцени състоянието на популацията им. Но местните прайдове прекарват по-голямата част от живота си по дърветата. Поведението им е уникално за тази част на Африка.



„Царството на леопардите“
Премиера на 10.02. от 18 часа Карула, Кралицата на Джума, властвала над южноафриканския резерват „Саби Санд“ повече от десет години. Тя устоявала в тежки периоди на суша, отблъсквала нападения на завоеватели и се справяла с глада. Имала трима ухажори, шест малки и пет внучета. Кралството й било могъщо, но сега е мъртва. На трона й ще се възкачи нова кралица – една от най-големите й дъщери: Танди, Шадоу и Шонгиле. Но във владенията им се промъква натрапник, решен да вземе властта. Дали сестрите ще поставят семейството на първо място?

„Ловните подвизи на един женски леопард“
Премиера на 10.02. от 19 часа Малика се сбива с мъжки леопард и малкото ѝ загива. Тя се възстановява от загубата. В борбата за оцеляване се сблъсква с опасни противници и поема на рисковани ловни мисии. Накрая събира кураж да предизвика враговете си и да си върне миналата слава.



„Сблъсък на тигри“
Премиера на 17.02. от 18 часа
Две могъщи бенгалски тигрици от Рантамбор, Индия – сестри и родени убийци – са внучки на най-известната кралица сред тигрите и наследници на величествения ѝ трон. Те живеят в рай, който представлява едно от последните убежища за тигрите на Земята. Двете имат една цел – да детронират майка си, да унищожат третата сестра и се сдобият с върховна власт. Това е тяхната история.



„Човек срещу пума“
Премиера на 24.02. от 18 часа Специалистът по големи котки Буун Смит отпътува за Патагония. Целта му е да наблюдава пуми, които се развиват добре след природата при засилени мерки за опазването им. Котките не са придобили страх от хората и това е единственият район в света, където можем да проучим отблизо естественото им поведение. Щом пристига, Буун наблюдава с изумление как пумите ловуват пингвини – невероятно рядко събитие. Правилата на играта се променят, когато една голяма котка започва да преследва самия него. Той се сблъсква с гладна майка, потеглила на лов.



„Законите на кралицата“
Премиера на 24.02. от 19 часа
Лъвът е царят на животните, но лъвицата е истинската сила, която поддържа могъществото му. Тя е 135-килограмов хищник, част от прайд, който образува семейни групи. Всички си сътрудничат в улова на плячка и охраняват ожесточено границите на територията си. Лъвицата не би допуснала заплахи за господството на семейството си. Тя властва над земите си, като скрепва съюзи и убива безскрупулно враговете си.

Снимки: Alexander Braczkowski и Grey Films India Pvt Ltd/Christian Brunskil



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град