България

Начало | България | Екоселище „Омая“ – приказката на град Гоце Делчев

Екоселище „Омая“ – приказката на град Гоце Делчев

Аз детето | 2016-03-29

Екоселище „Омая“ – приказката на град Гоце Делчев

Колкото и нескромно и банално да звучи, трябва да ви кажем, че България има най-хубавата природа и интересни за посещение места и това си е самата истина. Имаме си всичко – природни забележителности, странни и величествени, исторически забележителности, показващи изпълненото с препятствия и успехи славно минало на страната ни, а има и такива приказни забележителности и места, за които дори не сме и подозирали. Всеки си мисли, че почивката може да стане в някой голям град или известен наш морски курорт или пък известно историческо място, но това съвсем не е така. В България има красиви и направо приказни места, които ако откриеш веднъж, никога няма да искаш да напуснеш. Едно от тези места е екоселището „Омая“. То се намира в Югозападна България на 20 километра от град Гоце Делчев скрито и чакащо да го открием сред приказната природа на южните склонове на планина Славянка.

Разположено на площ колкото един малък парк, екоселище „Омая“ предлага съвсем нов и нетрадиционен начин за незаменима лятна ваканция. Там можете да се усамотите далеч от трудното ежедневие и проблемите, далеч от стреса на модерното общество и да видите колко приятно е да прекарате няколко дни без телевизия и дори без таблет и интернет. Там разбира се интернет се предлага, но сме сигурни, че след като отидете, ще забравите за него.

Наистина е невероятна гледката как всеки един мъничък детайл от селището е в пълна хармония с природата и особеностите на местността. Най-любопитното е, че всичко в „Омая“ – къщи, пейки, места за отдих е построено от естествени материали като камък, глина и дърво. На пръв поглед прости неща като пейки, столчета и осветителни тела правят впечатление с умелото съчетание на удобство, простота и същевременно лукс. Приказната и интересна атмосфера умело е допълнена от множество камъни оформени като приказни герои за радост на всички палавници, а някои от тях природата сама е оформила да изглеждат неестествено и интересно, като от вълшебна приказка за далечно омагьосано кралство. Всичко това е допълнено и от няколко езера, в които съвсем свободно, дори и начинаещ рибар може да усети какво е да хванеш сом, щука или пъстърва. Разходките около водните басейни също са добро решение за прекарване на времето, след като са заобиколени от цветни поляни и гора, които допълват приказната картина.

Селището предлага много интересни планински маршрути, разходки с лодка и каране на колело в планински условия. Къщичките за гости, изглеждащи отвън като „землянки“, са наистина уникални. Всяка една от тях предлага луксозната обстановка, необходима за пълноценната почивка на решилите да отморяват сред природата. Интериорите са интересна комбинация от мебели, напомнящи за обстановката на някогашните селски къщи, в която успешно са включени всички удобства, необходими на модерния човек.

Човекът, който стои зад всичко това е Михаил Маринов, който е амбициран да превърне селището в нещо наистина уникално, в съответствие със своите оригинални виждания за това как трябва да изглежда комплексът. Неговото внимание към всеки един детайл е нещото, направило това красиво място различно и незабравимо за всеки, който пожелае да го посети.

Вижте още:
Детската железница в Пловдив: едно различно преживяване



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град