приказки от деца

Начало | приказки от деца | Едно интересно приятелство с интересни приказни герои

Едно интересно приятелство с интересни приказни герои

Марилена Петкова | 2019-12-14

Едно интересно приятелство с интересни приказни герои

В един шарен ден малката Нели разглеждаше приказката „Шареното човече“. Майка ѝ я извикала да вечеря. Тя затворила читанката си и тръгнала към кухнята. Но нещо размърдало книгата и я отворило. То излязло извън книгата. Това било Шареното човече. То много искало да излезе оттам и да си намери приятели. След него от книгите ѝ излязла и Червената шапчица със своята кошничка да нахрани всички гладни хора. Тя не искала само това, искала също да се запознае с най-добрите приказни герои на света, които много обичали приключенията, били щедри и помагали на хора в нужда. Качила се върху книгата на Нели и отгоре сложила от скокливата ѝ топка и скочила на бюрото и тихичко се измъкнала от стаята. Утихнало се. От още една книжка се появил дървен крак, но това – кой герой ли е било? Това бил Пинокио, който тръгнал да търси своята сестра Пинокиа. Той видял стълбата и се изкачил по нея.

Шареното човече вървяло сред тъмно поле където видяло някаква блещукаща кошничка. Това била Червената шапчица със светулки около нея, които трябвало да нахрани. Двамата тръгнали да се разхождат. Изведнъж пред тях се изпречило едно огромно дърво и пред него стояло Дървено човече Пинокио. Те се запознали и тримата се запътили да ловят приключения.

Тримата герои отишли в училището и когато се изкачвали по стъпалата видели една малка дупчица, голяма колкото техния ръст и те се промушили през нея и попаднали на едно невероятно място. Там имало много приказни герои, които също били излезли от книгите на Нели. Всички герои се запознали със своите гости. Дали им място да пренощуват и място за хранене. На сутринта те се сбогували с всички и тръгнали на нови приключения. Качили се на едно дърво да огледат небето дали пече слънце. Продължили по една малка уличка с много растения. Навлезли в една гъста гора без цвят, а пред тях имало един безцветен пожар. Тримата взели по една кофа с вода и започнали да гасят огъня, докато не изгаснал. Освен този пожар ги очаквало още по-опасно нещо – безцветен дракон. В началото си помислили, че той е зъл и затова започнали да бягат. Тогава той не ги нападнал, а заплакал. Те го попитали защо плаче. Отговорил им, че няма цветове и му е студено. Червената шапчица му дала своето шалче да се завие, а Шареното човече му дало всички цветове, които поискал. Много се зарадвал и за подарък им разрешил да влязат в замъка. Но ги предупредил, че в замъка има едно изгубено момиче.

Като влезли вътре и видели момичето се зарадвали много, защото се оказало Пинокиа. Пинокио я прегърнал и излезли от замъка щастливи. Отвън се сбогували с дракона и за благодарност направили цялата гора зелена с пъстри пойни птички, сини езерца в които плуват красиви бели и черни лебеди. Дракона заподскачал в новия си дом. Накрая повикал слънцето и му се помолил да помогне на приятелите му, да ги заведе у дома.

Те с радост се прибраха в стаята на Нели, сбогуваха се и всеки герой се прибра в своята приказка

Ето как един обикновен ден завърши необикновено!

Участва в конкурса „Моите любими книжни герои в една история“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град