малък готвач

Начало | малък готвач | Домашни шоколадови бонбони направете и всички почерпете

Домашни шоколадови бонбони направете и всички почерпете

Аз детето | 2019-07-30

Домашни шоколадови бонбони направете и всички почерпете

С повод или без, няма човек на света, който би отказал един, два или пък цяла кутия шоколадови бонбони. Независимо дали са просто само с шоколад или имат някакъв друг пълнеж, бонбоните са любими на всички. Все пак всеки от нас има нужда да подслади живота си понякога. Най-хубавото, което можете да направите днес е и вие да си хапнете сладки бонбони, а също и да почерпите семейството и приятелите. Но преди да сте хукнали до магазина, изчакайте – не искаме да ви кажем, че трябва да купите бонбони, по-добре купете продуктите, които ще ви кажем след мъничко и сами направете шоколадови бонбони. Да, защо пък не? Изобщо не е толкова трудно, а и стават уникално вкусни.

Първо нека уточним, че използвахме толкова много продукти, защото направихме бонбони с няколко различни вида пълнеж, за по-интересно, но вие можете да си изберете и само един. И така – ще ви трябват:

  • половин чаена чаша течен шоколад или два млечни шоколада
  • около 20 г масло
  • 2 супени лъжици фъстъчено масло
  • 2 супени лъжици карамелен сос
  • 40 г фъстъци
  • 8 мини маршмелоу

Ето и как да си ги направите:

Първо ако сте избрали млечния шоколад го начупете на парченца в подходящ за микровълнова фурна съд, а след това добавете към него и маслото. Досещате се, че трябва да го разтопим. Лесно е! После пуснете микровълновата за около 30 секунди, внимателно извадете и разбъркайте, това се прави, за да не загори. После пуснете за около още 30 секунди и пак разбъркайте. Това се повтаря, докато шоколадът се разтопи хубаво – обикновено трябва не повече от минута.

Ако сте избрали направо течен, просто добавете към него маслото, но което преди това да е поседяло извън хладилник поне 10 минути и разбъркайте.

Сега е време и за самите бонбони, които са много лесни. Ще ви трябва обаче нещо основно, за да се получат – форма за лед. Може да е обикновена на кубчета или пък от по-различните, които често са с форма на сърце, ананаси и други подобни. Силиконова или пластмасова – няма значение – просто ви трябва форма за лед, каквато и да е. Сипете във всяка формичка малко разтопен шоколад, но я напълнете само до половината. После поставете в хладилника за около 15 минути да стегне.

Извадете и вътре поставете желаните съставки. Както казахме ние направихме няколко различни видове бонбони, но вие можете и само едни. Така в някои бонбони сложихме фъстъчено масло, в други няколко фъстъка и малко карамелен сос, а в трети – 3 мини маршмелоу. След това заляхме с още течен шоколад, докато напълнихме всяка формичка. Когато и вие направите това – поставяте в хладилника за 2 часа, за да стегнат още по-добре.

Това е! После вадите и се наслаждавате. И да почерпите и приятелите, и семейството. Хей, не ги изяждайте всичките сами! ;-)

Опитайте и още няколко шоколадови рецепти:
Експлодиращо шоколадов лава кейк
Интересен крийпър шоколад в стил Майнкрафт
Малко солети, с малко шоколад и малка добавка, които да подсладят деня ви
Шоколадови бонбони от макарони



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град