новини детски

Начало | новини детски | Децата продължават да даряват: този път добрият пример идва от Плевен

Децата продължават да даряват: този път добрият пример идва от Плевен

Аз детето | 2020-05-07

Децата продължават да даряват: този път добрият пример идва от Плевен

Детското благородство по време на пандемия продължава да набира все по-голяма сила. Този път близнаци дариха спестяванията си на болница в Плевен. Идеята им хрумнала, след като видели по новините, че и друго дете дарява парите си на болница и последвали примера му. Първокласниците Антонио и Евгени дариха спестяванията си на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към плевенската болница УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. „Събирахме пари за колело и плейстейшън, но ги дадохме на болницата. Много добре се чувстваме, че сме дали на българска болница“, разказаха момчетата, пред Bulgaria ON AIR.

Родителите също решили да направят дарение заедно с тях и закупили пералня за лечебното заведение. А гордата майка разказа, че въпреки честите разногласия между близнаците, те са били единни в решението си за дарението. „Не си приличат, много се карат, но все пак са изградили нещо добро в тях, за което се радвам“, посочи майката Ани Гъркова. От болницата изказаха благодарности на семейство Гъркови и своята радост, че такива достойни български деца растат в Плевен.

„Искам да изкажа огромната благодарност на най-малките деца с най-големи сърца по повод, че дариха от собствените си средства. Трогнати сме от техния жест. Благодарим на родителите, които са възпитали такива деца с български сърца“, обяви д-р Айнур Талиб, старша сестра от Клиника по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. От Клиниката вече са изготвили благодарствени грамоти за децата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град