новини детски

Начало | новини детски | Деца спасиха 7-годишно момиче на плажа „Каваци“

Деца спасиха 7-годишно момиче на плажа „Каваци“

Аз детето | 2020-07-15

Деца спасиха 7-годишно момиче на плажа „Каваци“

7-годишно дете беше спасено от удавяне на созополския плаж „Каваци“. Момиченцето се отделило от родителите си и влязло във водата, но течението го повлякло навътре. През това време Анита и Мия си играят на пясъка до брега, когато чуват детския зов за помощ. Видели момиченце в морето, което вълните повличали навътре. Без колебание се втурнали, за да помогнат. „Видяхме, че я заливат вълните и не можеше да стигне дъното, затова решихме да и помогнем да излезе“, разказа едно от смелите момичета – Анита Радулова. „Подливаха я вълните. Ние бяхме близо и я вдигнахме. Аз я хванах за краката, Анита за кръста и я измъкнахме навън“, добави Миа Кайзер.

В този момент над спасителния пост на плаж Каваци се вее червен предупредителен флаг за бурно море. Към спешния телефон 112 са подадени няколко сигнала за случилото се. „То е станало за части от секундата. Толкова бързо стават лошите неща, но е хубаво, че са били точно до детето, за да реагират“, сподели майката на Миа – Мариана Томова.

Анита и Мия тренират плуване от няколко години. Спасителите съветват летовниците да бъдат предпазливи в морето и да се вслушват в предупрежденията им. И въпреки невероятното геройство съветват деца и възрастни да не влизат в морето да спасяват някого, ако не са напълно сигурни във възможностите си. И задължително веднага да потърсят най-близкия спасител или да звъннат на 112. Да потърсиш помощ за някого навреме също е геройство!

Повече за двете смели момичета вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град