игри в дома

Начало | игри в дома | Дартс с пластмасови чаши и клечки за уши... Да, получава се и е много забавен!

Дартс с пластмасови чаши и клечки за уши... Да, получава се и е много забавен!

Аз детето | 2019-09-11

Дартс с пластмасови чаши и клечки за уши... Да, получава се и е много забавен!

Вярвате ли, че с няколко пластмасови чаши, една сламка и няколко клечки за уши можете да си направите нещо наистина забавно. То много прилича на дартс, но не е съвсем това. Въпреки това е забавно също като дартса, но и безопасно. Идеалната игра за приятели и семейство у дома. Можете да се забавлявате с нея по всяко време и с всеки, защото и най-малките и най-големите ще я харесат. Просто опитайте и ще се убедите. А как да опитате? Много лесно!

Трябват ви 10 пластмасови чаши, маркер, няколко клечки за уши и сламка. На всяка чаша напишете по една от цифрите от 1 до 10. След това ги подредете като пирамида в единия край на стаята или коридора. Може върху маса или пода, или където ви е по-удобно. Как да ги подредите ли? Много лесно! Сложете 4 чаши една до друга. След това още три върху тях, като всяка от тези три чаши трябва да е закрепена върху долните две. После използвайте още 2 чаши за следващия ред и така, докато свършат и получите пирамида. Разбира се ако имате и друг начин за подреждане – използвайте го, но според нас така ще се закрепят най-лесно.

След това се отдалечете от чашите и пъхнете клечка за уши в сламката. Прицелете се внимателно и духайте, която чаша бутнете тя ви носи съответните точки, които са написани върху нея. Така се редувате един по един, докато всички чаши бъдат съборени и този, който има най-много точки печели. Весело, нали? И си нямате представа колко игра пада и колко време можете да се забавлявате. Страхотно е!

Знаете ли, че с чаши можете да си направите и други забавления:
Чашата минава през маса – невероятен фокус
Плаващата чаша – интересен фокус за напреднали магьосници
С малко фокуси и една чаша можете да победите гравитацията



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град