Човешкото тяло

Начало | Човешкото тяло | Дали боли, когато ти пробиват ушите?

Дали боли, когато ти пробиват ушите?

Аз детето | 2019-06-27

Дали боли, когато ти пробиват ушите?

Обичате ли да носите бижута? Една красива огърлица може да бъде идеалното допълнение към хубавото облекло. Ръчно направената гривна от приятел може да е едно от любимите ви неща, които да носите – най-малкото, защото ви напомня колко много ви ценят. Може би имате пръстен или два, които бихте искали да носите, за да придадете на ръцете си още малко красота? Някои хора предпочитат да носят бижутата си на ушите си. Сещате се, говорим за обици, които се закачат през малки дупки в кожата на ухото. Това звучи болезнено, нали? Вие имате ли дупки на ушите? Много момичета с нетърпение очакват деня, в който ще бъдат достатъчно големи, за да пробият ушите си. Пробитите уши не са само за момичетата дори. Много момчета и мъже също решават да пробият ушите си и да си сложат някоя по така обеца.

Едно нещо, за което много деца се тревожат, когато мислят за продупчване на ушите си, е дали ще боли или не. Ако харесвате ушите си точно такива каквито са, мисълта, че през тях се прокарва остър метален предмет, може да ви накара да треперите от страх. Не се притеснявайте обаче! Днешните модерни машини за пробиване на ухото правят процеса бърз и доста безболезнен. Носенето на обеци съществува от хиляди години – преди време може би наистина е бил доста болезнен, но днес нещата са се променили изцяло. При това заедно с пробиването се поставя и обецата, така че цялата процедура отнема секунди. И колкото и да сте чувствителни, най-лошото, което можете да почувствате е щипване. Това е!

Ако се чудите кога на децата трябва да им бъде позволено да пробият ушите си, това наистина е въпрос на лични предпочитания. Повечето родители сами избират подходящата възраст. Като цяло, много деца могат да пробият ушите си само когато са достатъчно възрастни, за да се грижат правилно за пробитите си уши. Те изискват внимателно почистване, докато заздравеят достатъчно. След това вече не изискват много поддръжка, но децата също трябва да могат сами да слагат и махат обеците си. Когато за първи път пробиете ушите си, трябва да оставите обеците, докато ушите ви заздравеят. Това ще запази дупките от затваряне и ще предотврати инфекциите. Поддържането на чисти уши също ще намали вероятността от заразата на ушите ви.

Прочетете още:
Ушите – удивителният орган на човешкото тяло, който ни позволява да чуем всичко
За какво ни е тази ушна кал?
Как чуваме звука?Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град