игри за навън

Начало | игри за навън | Да върнем забавните игри в училище

Да върнем забавните игри в училище

Аз детето | 2019-03-11

Да върнем забавните игри в училище

За игри навън винаги може да се намери време и училището и часовете в никакъв случай не трябва да са извинение за това, че не играем. Освен това в двора на училището в междучасието или пък в часа по физическо винаги са ставали най-добрите и весели игри. Затова при първа възможност излезте навън и опитайте някоя от тези игри, а защо не и всички.

Дама
Дама се играе от много деца по света поколение наред, така че няма причина и вие да не опитате. Всичко, което ви трябва за нея е малко тебешир и камъче. А и двете неща се намират в училище със сигурност. Знаете как се играе нали?

Верижна гоненица
Тази игра е много популярна в Америка и се играе също като обикновената гоненица, само дето тези, когато някое дете бъде хванато е длъжно за хване гонещия за ръка и да тича с него. Така се прави докато всички не се хванат за ръце.

Скачане на въже
Кой би си помислил, че едно парче въже може да бъде толкова забавно, че да има хиляди игри с него, които да се играят часове наред. Има най-различни начини за скачане на въже и най-различни песнички свързани с него. Сигурни сме, че и сами ще се сетите за тях.

Какво е времето г-н Вълк
Това е и най-популярната руска игра. Редовно можете да видите руските деца, които с голяма радост и весели звуце си опитват да избягат от г-н Вълк. Правилата са много прости. Избирате един от вас, който ще е вълка. След това всички се редувате да го питате: „Какво е времето г-н Вълк?“. А той отговаря: „Времето е слънчево, или приятно, или дъждовно...„ Но когато каже: „Времето е точно за вечеря“ – питащият трябва да внимава, защото точно в този момент г-н Въл ще се опита да го хване. Ако успее, то той е победител и друг става вълка, ако ли не – играта продължава.

Игри с ръкопляскане
Те са популярни най-вече сред момичетата, но са много забавни. Можем да ви уверим, че те са един доста приятен начин за прекарване на междучасието. Има много песнички свързани с тези игри. Попитайте майките ви за някоя, сигурни сме, че веднага ще се сетят за тях и ще ви разкажат весели спомени от детството си.

Прескоци
Тази игра е за тези, които обичат по-екстремните неща. Разделете се по двойки, като единият ще трябва да прескочи другият. Можете да се състезавате помежду си, да си организирате турнири или просто да се забавлявате.

Ако сте по-големи и тези игри ви се струват твърде „бебешки" можете да опитате класическите волейбол, баскетбол и народна топка. Голям купон става с тях.  

Снимка: freeimages.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град