важните неща

Начало | важните неща | Да се подготвим за училище: раницата, която притежава и тези 5 качества е най-удобната и най-хубавата

Да се подготвим за училище: раницата, която притежава и тези 5 качества е най-удобната и най-хубавата

Аз детето | 2019-09-08

Да се подготвим за училище: раницата, която притежава и тези 5 качества е най-удобната и най-хубавата

Искате или не, времето за училище скоро ще дойде и колкото повече се нижат дните в началото на септември, толкова по-трескава става подготовката. Започва се купуването на тетрадки, химикалки, линии, пергели и други училищни пособия, на няколко нови дрешки и разбира се на раници или чанти в които да носите всички тези чудесии. И ви съветваме да не отлагате купуването на раницата за последно. Това няма да помогне за по-бавното начало на учебната година, дните си минават, както си минават, но пък определено ще помогне за по-малкия избор на удобни раници, защото останалите ученици вече са действали. Но какво изобщо прави една раница удобна? Знаете ли това? Определено картинката не е едно от тези неща, има 5 качества, които една раница трябва да притежава, за да е наистина хубава. Кои са те? Ето ги! Прочетете и след това най-добрата раница си купете!

Твърдото пластмасово дъно е важна подробност, която мнозина забравят

Но не бива да забравяте! Може и да ви звучи странно, но твърдото дъно също помага на раницата да се носи по-лесно. Прави я по-малко тежка за носене, защото то поема част от тежестта на материалите в нея. Освен това ако оставите раницата някъде – учебниците и тетрадките ще останат непокътнати. Не ни казвайте, че не сте си оставяли раницата в малка локва без да сте я видели или пък просто на някое по-мръсно място. Всички сме го правили, но със сигурност не всеки от вас би искал да си купува нови учебници или да попълва половин тетрадка със задачи. А когато има такова дъно, просто го избърсвате с мокра кърпа и сте готови.

Безопасността е на първо място! Дори и при раниците!

Важно е раницата ви да се забелязва, особено ако карате колело, скейтборд или скутер до училище или пресичате натоварена улица. В такъв случай е задължително на раницата си да имате светлоотразителни стикери. Някои от тях се продават със зашити готови такива, а за други просто купете и залепете. Добра идея е да има и етикетче закачено на ципа, особено за по-малките ученици, където да пише име и телефон на родител. Все пак вероятността да си забравите раницата в училище или някъде навън покрай всички вълнения е голяма, а така ще можете да си я получите обратно.

Следете и за обема на раницата

Също много важен компонент, защото ако си купите раница в която половината ви учебници не се побират, какъв е смисълът. Затова обърнете внимание на етикета, трябва да пише, че раницата е с обем А4. Стандартен за всички учебни пособия.

Каишките задължително трябва да се регулират

Това е наистина важно, за да може раницата ви да е удобна. Ще си кажете, че те всички могат, но не е така. Попадали сме и на такива, които не могат. Затова обърнете внимание, това е много важно, за да съобразите раницата с ръста си. Все пак не бихте искали да носите нещо, което се влачи по земята или пък е само на рамената ви, нали? Защото това не би било раница.

Обърнете внимание на вътрешността: броя на разделите и джобовете

Разбира се тук няма строги правила, изберете такава, каквато ви харесва. Но помнете, че само в едно отделение и един джоб е доста трудно да побереш всичко, а и после пада голяма ровене, за да си намериш всичко. Затова е по-добре да имате повече джобове, където да поставите тетрадки, учебници и други помагала. А дори и бутилка с вода или чадър. Така и тежестта ще е разпределена по-добре и ще намирате нещата си по-лесно.

Вижте и останалите 5 качества, които всяка добра раница има!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град