игри в дома

Начало | игри в дома | Да нарисуваме лесно прекрасната Рапунцел

Да нарисуваме лесно прекрасната Рапунцел

Аз детето | 2017-07-26

Няма момиче по света, което да не познава красивата Рапунцел, все пак тя е най-хубавото момиче на света. А косата и тя е толкова дълга и прекрасна. Всеки знае и прекрасната история на Рапунцел. Тя е толкова вълшебна и невероятна, че можем да я четем още 100 години без да ни омръзне. Дългокосата принцеса Рапунцел е прекарала целия си живот в една кула, но когато вижда бандит, минаващ покрай кулата, тя се влюбва в него. За да намери любовта си, принцесата трябва да излезе от кулата и да се сблъска с външния свят за първи път. Трябва да изживее и много приключения и не толкова добри мигове. Но тя никога не се предава и успява.

А какво ще кажете искате ли сами лесно и бързо да нарисувате тази необикновена принцеса с жив и мил характер. Мислите си, че е трудно. И така малки художници вземете лист, молив, гумичка и цветни моливи и да започваме.

Стъпка първа: обърнете листа така че да е на правоъгълник. След това в горната му част по средата нарисувайте яйце или по-скоро само яйцевидна форма. Нея разделете на 4 равни части, както е на картинката, това са основите за лицето.



Стъпка втора: ще нарисуваме основите на тялото. Нарисувайте една линия от долната част на главата до средата на листа. Тя ще е основата и ще „крепи“ основите на тялото. Отначало нека е права, а по-надолу да има лека и изящна извивка. След това малко след главата около линията нарисувайте квадрат – основата за горната част на тялото. Трябва така да го нарисувате, че линията да остава по средата му и да го разделя на две. След това почти накрая на линията нарисувайте малък правоъгълник, за долната част. Запомнете всички велики творци рисуват човешките фигури така.



Стъпка трета: време е за ръцете и краката – отново с правоъгълници. Тук няма да обясняваме нищо, лесно е просто вижте картинката, иначе само ще ви объркаме. ;-)

Стъпка четвърта: тя е доста сложна и изисква повече време така че се въоръжете с търпение и въображение. Тук следвайки скелета нарисувайте и самото него: основите на красива рокля, с ръкави и пръстите на ръцете. Трябва наистина много търпение, но вие ще се справите.



Стъпка пета: лицето. На двата квадрата горе нарисувайте два големи кръга за очи, а над тях – тънки вежди. На хоризонталната ос, тънък нос, завършващ с малък триъгълник. Под него нарисувайте дискретна усмивка.



Стъпка шеста: и най-интересното и приятно. Оформете роклята с детайли, за да стане красива – нарисувайте всякакви волани и плисета. И разбира се, красива като коприна и дълга коса. Тя се спуска от главата надолу към вдигнатата ръка и надолу към пода и се увива на кичури.



Е, изглежда това и всичко. Изтрийте помощните линии, които се виждат и оцветете по ваш избор. Е, не сте ли истински малки художници.



Коментари
3 коментара

Янислава Шикова , 8 г.,

Публикувано на 16.10.2017

много ми харесва много е трудно заради цялото на сестра ми нали Много е лошо и много много не ми допадна На мен много ми допадна и много ми хареса как вие чувате Как да нарисуваш сърцето на Рапунцел много добре много в признавам Б имам Браво на вас Много ми хареса и така ще продължим сега раво на вас усмивки усмихнато личице

Hristiyana Ivanova ivanova, 10 г.,

Публикувано на 17.01.2019

Mnogo mi pomognahte

михаела дамянова, 10год г.,

Публикувано на 05.05.2020

много ми харесва и е много лесно за рисуване

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град