сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Боя за стъкло сам си направи и стаята си украси

Боя за стъкло сам си направи и стаята си украси

Аз детето | 2019-09-16

Боя за стъкло сам си направи и стаята си украси

Надяваме се, че боята за стъкла още е модерна... Модерна е, нали? Сещате се, онази с помощта на която можете да нарисувате красива рисунка и след това да я залепите на стъклото си, но да не е на хартия, а просто рисунка, която е едновременно красива, но и не спира светлината от прозореца. Всъщност знаете ли, дори и да не е толкова модерна, вече сме убедени, че пак ще ви хареса и ще украсите прозорците в стаята си по невероятен начин. Никой друг няма да има такива, а защо не да залепите рисунки и на други стъкла. Лесно ще убедите мама да го направите, защото гарантираме че тези боички не оставят никакви следи. След като картинката ви омръзне или избелее просто я отлепяте и готово. Чисто е – даже по-чисто отпреди. ;-)

Така че защо просто не започваме! За тези супер боички ще ви трябва универсално PVA лепило и боя за храна. Също и купички, които зависят от броя цветове и четки за рисуване, отново зависещи от броя цветове. Нашият съвет е първо да опитате само с три цвята, за да видите дали ще ви хареса и след това ако решите да си направите и повече.

Ето и точно как става:

Във всяка купичка сипете около 2 супени лъжици от лепилото. След това и от боята за храна. Препоръчваме да си вземете течна, защото с нея най-добре ще определите наситеността на съответния цвят. Ако си вземете на прах е малко по-трудно, но пак става. След това просто добавяте боята към лепилото. Количеството е каквото на вас ви харесва – колкото повече боя има, толкова по-тъмен ще е цветът. След това разбърквате направо с четка за рисуване. Хубаво ще е за всеки цвят да имате четка, защото ако не е от естествен косъм по всяка вероятност ще се боядиса и ще трябва доста измиване с вода.

Накрая остава рисуването. За него ще ви трябва лист хартия с шаблон – може да е принтирана картинка от интернет или пък нарисувана от вас и някакво прозрачно фолио. Ние използвахме просто джобпапки и открихме, че са идеални за целта. Поставяте рисунката отдолу, след това отгоре джобпапката и започвате да я прерисувате. Разбира се ако можете рисувайте направо и без шаблон. Нашият съвет тук е само да имате предвид, че за да стане по-хубава рисунката ще се наложи да минете с няколко слоя от съответния цвят.

След като сте готови с рисуването – просто оставяте произведението да изсъхне за една нощ и на другия ден внимателно го отлепяте и го залепвате на прозореца си и сте готови! Ако решите след това върху самата картинка можете да добавите и детайли с флумастери.

Снимки: Магазин мастера Apple and apple

Ако обичате рисуването, то опитайте също:
Да рисуваме лесно и красиво с числа
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
Ароматните бои правят рисуването още по-интересно
Пухкава боя, с която ще издигнете рисуването си на ново ниво
Нарисувайте си шедьовър с мокър акварел и сол



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град