сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Боите хвани и картона от яйцата във весели животинки превърни

Боите хвани и картона от яйцата във весели животинки превърни

Аз детето | 2019-04-30

Боите хвани и картона от яйцата във весели животинки превърни

Голямото боядисване свърши! Беше много весело, приятно и забавно, но Великден приключи! Успяхте ли да се наоцветявате едно хубаво и да въведете в действие всички начини и идеи, които имахте? Ние не съвсем и оставихме някои за догодина. Но оцветяването и създаването на красиви и забавни неща не можем. Винаги е време за нещо такова! Особено ако имате останали картони от голямото великденско яйчено боядисване. Не ги изхвърляйте още! Първо вижте това, което ще ви предложим и ако не ви хареса – тогава ви е позволено да отидете до кофата за отпадъци. Но сме сигурни, че до края на този текст няма да имате желание за изхвърляне, а за оцветяване и рязане.

Сладката цветна гъсеничка

Гъсениците обикновено не са от любимите животни на повечето хора, но ако са направени от картон за яйца... стават много сладурски. Как точно да я направите ли? Много е лесно, но ще ви трябват също и ножица, лепило, цветни боички (водни или темперни), четка, пухкави лулички и крафт очички (може и без тях, тях можете да заместите и с лист хартия), както и лепило.

Ето и какво точно да направите:

Първо изрежете цял един ред с гнезда за яйца от картонената кутия. Колкото по-голяма е кутията, толкова по-дълга ще бъде и гъсеничката ви. После с помощта на боичките оцветете всяко гнездо. Може да е в един и същи цвят или пък в различни, или пък да ги редувате. После залепете две антенки от пухкава луличка или от хартия, както и две очи или ги нарисувайте и сте готови. Вижте колко красива стана!

Симпатична костенурка

Тук всичко е почти същото. Само дето ще ви трябва само едно гнездо за една костенурка. Сигурни сме обаче, че няма да си направите само една. Ето и как да продължите! Оцветете гнездото в светлозелено, после с по-тъмно зелено направете няколко чертички отстрани, така ще прилича повече на черупка. Накрая от пухкави лулички или хартия направете краката на костенурката, опашка и глава и ги залепете за картона. Това е всичко. Много яко, нали?

Готино жабче

Да, познахте почти същото е! Изрязвате едно гнездо, оцветявате го в зелено, после правите четири крака и ги лепите върху картона. Накрая и очички и сте готови! Лесно и красиво! Разбира се можете да направите вашето жабче и по-различно с доза въображение.

Великден може и да свърши, но оцветяването и забавлението не бива да спират!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град