За родители

Начало | За родители | Безплатни онлайн консултации за деца с логопед и психолог до 5 юни

Безплатни онлайн консултации за деца с логопед и психолог до 5 юни

Аз детето | 2020-06-01

Безплатни онлайн консултации за деца с логопед и психолог до 5 юни

От 1 до 5 юни психолог и логопед ще консултират безплатно деца с проблеми. От възможността за безплатна онлайн консултация могат да се възползват родителите на всички пациенти от 0 до 18-годишна възраст. Инициативата, свързана с детския празник 1 юни, е на ДКЦ „Вита“ и „Healee“ – медицинска платформа за онлайн консултации, съобщиха организаторите.

Най-честите причини, поради които родителите търсят консултация са говорни и езикови проблеми, посочва логопедът Цветелина Дакова. Сред тях са закъсняло проговаряне след 2 г., трудности в разбирането на езика, комуникацията и общуването. Според психолога Преслава Биковска част от причините за тези проблеми са трудно отделяне при тръгване на детска градина, агресивно поведение у дома или сред връстниците, трудности при комуникацията с други деца.

Все повече родители търсят консултация със специалист в ситуация на криза – загуба на близък, тежко болен, дори за проблеми, появили се около пандемията с коронавирус, посочва психологът.



Коментари
2 коментара

Емилия , 20 г.,

Публикувано на 22.02.2021

Здравеи те искам помощ немога да се оправия с 5 годишна та си дащеря не тя не иска да ме слуша и цялден крещим вече нервите ми не издържат незнам как да поговорим с нея искам помощ

Калина , 3 г.,

Публикувано на 23.06.2022

Говори неразбиращо се

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град