Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Бъдещето на смартфоните е тук: ще бъдат сгъваеми

Бъдещето на смартфоните е тук: ще бъдат сгъваеми

Аз детето | 2018-08-14

Бъдещето на смартфоните е тук: ще бъдат сгъваеми

Технологиите напредват все повече, при това не от година на година, нито от месец на месец. Те напредват от ден на ден! Макар често да ни се струва, че реално не се е появявало нищо ново от години, това съвсем не е така. Напредъкът става малко по малко и всеки ден учени и изобретатели от целия свят се опитват да създават най-чудновати джаджи. Някои от тях са напълно безполезни, а други са такива, които несъмнено ще използваме всеки ден. Какво ще кажете за смартфоните например. За вас те може и да са съвсем обикновена и никак не нова технология, но можете ли да си представите, че допреди 20-25 години изобщо не са съществували. Ако не вярвате питайте родителите си. Те със сигурност си спомнят времена, когато телефоните просто имаха няколко копчета, с които да се обаждаш и бяха доста тежки за носене и с антенки. Тогава ги наричахме мобифони. Може би дори си спомнят още преди това, когато пък въобще нямаше телефон, който можеш да носиш навън. А сега какво? Направо си имаме цял миникомпютър в джоба. При това нещата ще се развиват и още повече. Така най-вероятно след няколко години дори няма да си спомняме, че смартфоните ни не са били сгъваеми.

Правилно прочетохте: те ще бъдат сгъваеми! Вече от 3 години Samsung работи по сгъваем смартфон. Макар досега всичко да опираше просто до чертежи и хипотетични думи, днес от компанията вече смело заявяват, че такъв смартфон ще има. При това още следващата година! Телефонът в момента носи името Galaxy X, което може да остане и официално. Сгъваемите смартфони са представяни като следващата голяма иновация на пазара и доста компании вече имат интерес към тях. Хора от всички страни и със всякакви професии, очакват да видят каква ще е тази джаджа, която ще има 7-инчов дисплей, но въпреки това ще има размера на лепящо листче за бележки, когато се сгъне. Чудо! При това телефонът ще има два дисплея и две камери и то в сгънато състояние, които могат да си остават две, когато се разгъне или пък да се съединяват по ваше желание. При това ще има и батерия, която би трябвало да издържа една седмица на усилено използване на смартфона.

Очакванията са, че първоначално Galaxy X ще бъде представен като експериментален модел. Нещо подобно на Galaxy Note Edge, който имаше леко извит по единия ръб дисплей. Той беше с ограничено производство и целеше да „изпробва“ пазара и интереса на потребителите. След като той се оказа доста голям, днес всички смартфони на Samsung имат подобен Edge дисплей, извит от двете страни и кръстен Infinity Display („безкраен дисплей“). Каквото и да се случи, ние нямаме търпение да видим този нов смартфон, а вие?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град