Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Pokemon GO – играта, за която всички говорят

Pokemon GO – играта, за която всички говорят

Аз детето | 2016-07-13

Pokemon GO – играта, за която всички говорят

„Gotta catch `em all!“ – това е репликата, която от няколко дни повтарят всички – деца, възрастни, такива, които са запалени по игрите и такива, които тепърва ги откриват. Но знаете ли какво точно значи това? Лично ние изпитваме лека радост, защото с умиление си спомняме как всяка събота заставахме пред телевизора за половин час и се потапяхме в битката и лова на покемоните – различни по вид и умения същества. След това с карти и плочки пресъздавахме същите тези битки. А ето, че днес вече има дори игра за смартфони и таблети, която е по-истинска от всякога. Покемоните наистина оживяха! Причината за това е, че Nintendo пусна мобилна версия на онлайн играта „Pokemon GO“. Докато доскоро геймърите можеха да я играят във виртуалното пространство, днес покемоните са в реалността... почти.

Чрез новата игра буквално можете да пътувате между реалния и виртуалния свят на покемоните само с едно приложение на вашия телефон. С „Pokemon GO“ ще откриете цял един нов свят – вашия собствен свят. За какво говорим ли? Много просто – мобилното приложение на играта кара милиони потребители да търсят малките симпатични чудновати геройчета в градската среда. Трябва само да ги намериш и да започнеш да... ги ловиш и не само. Досега Nintendo са използвали в игрите си реални локации само за вдъхновение, но правят истинска революция с използването на физическо пространство. Когато играят, използвайки мобилния си телефон или таблет, играчите получават известия, когато в близост до тяхното местоположение има покемон.

В играта има много забавни моменти – може да събирате покемони в градската среда, да търгувате с тях и да си ги разменяте, да водите битки с други участници във виртуалния свят и дори да си устройвате публични битки на реални места с приятелите. С една дума вече нямате никакво извинение да седите на стола вкъщи – дори когато играете ще трябва да излезете навън и да си хванете един див покемон, а междувременно ще откриете и неподозирани интересни кътчета във вашия град, за които не ви е хрумвало, че съществуват. Фантастичните герои можете да видите на спирката, в автобуса, в парка и буквално навсякъде около вас. Просто насочете телефона си с включена камера и GPS към мястото на което се намирате и веднага ще видите скрилия се там герой, който ви очаква.

Въпреки множеството предупреждения, които те съпътстват по време на играта за това да внимаваш, докато играеш, за да предотвратиш неприятни инциденти, вече има сигнали за много деца и младежи с леки и по-тежки травми. Стига обаче да се внимава и да се има предвид, че това все пак е игра, „Pokemon GO“ ще направи лятото ви още по-забавно и няма да искате да оставите играта. Тя е това, за което хиляди любители на игрите мечтаят от години – съчетава в себе си виртуалния и реалния свят по един неповторим начин. Освен това играта е напълно безплатна за инсталиране. Има някои екстри, които се купуват, но и без тях тя си е много хубава. За съжаление играта все още не се предлага в Европа, което означава, че я няма и в България, но след като тя вече е истински хит е въпрос на месеци да можем и ние да й се насладим в пълния блясък на истинския лов на покемони. 



Коментари
1 коментар

Анджи а, ,

Публикувано на 28.11.2016

много я мразя

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град