малък готвач

Начало | малък готвач | 7 вкусни и здравословни закусчици, които да вземете на плажа или край басейна

7 вкусни и здравословни закусчици, които да вземете на плажа или край басейна

Аз детето | 2023-08-15

7 вкусни и здравословни закусчици, които да вземете на плажа или край басейна

Забелязали ли сте, че игрите на открито, особено пък плуването в басейна, в морето или копаенето и строенето на замъци на плажа ви карат да огладнявате по-бързо. Това е така, защото тогава хабите доста повече енергия, отколкото ако си седите на компютъра или пред телевизора. И когато си гладен разбира се трябва да хапнеш нещо, за да може играта след това да продължи. Какво обаче да хапнеш, когато не си у дома. Да се връщаш до хотела или дома си определено не е добър вариант, ама изобщо. Можеш да си купиш царевица или нещо като кроасан или вафла от близките заведения, че дори и пица, но родителите в повечето случаи ще ти кажат, че това не е много добра идея, а и варената царевица колкото и да е вкусна – някак не засища достатъчно за нови водни приключения. А защо не си донесете сами храна – разбира се, че може. Естествено пържени кюфтета или мусака не са особено подходящи, но има вкусни и здравословни закусчици, които ще ви заситят, а и родителите ви ще са доволни, че сте взели за ядене именно нещо такова.

Ябълки с малко повече вкус

Измийте няколко ябълки и ги нарежете на четвъртинки, след това пъхнете по една клечка за сладолед във всяко парче, ако имате такава. Ако не – може и без нея. След това намажете върху всяко парче по малко фъстъчено масло и добавете отгоре шепа кокосови стърготини. Хапването е готово, сложете го в кутия или го увийте във фолио. Стърготините и маслото ще предпазят ябълката от разваляне на жегата, а и я правят много по-вкусна.

Варени яйца и зеленчукови пръчици

Пълни с протеини, варените яйца са лесни за транспортиране и хапване. А пък различни зеленчуци като моркови, чушки, целина, краставици са идеалната добавка към тях и са много по-вкусни отколкото си мислите.

Замразено грозде

Просто е – замразените гроздови зърна са вкусни, освежаващи и помагат за борбата с жегата. Измийте малко грозде и го разделете на зърна, след това ги поставете в пликче от предишната вечер във фризера. На другия ден просто ги вадите, слагате в кутия с плътен капак и отивате да се веселите и да хапнете вкусно по някое време.

Мъфини с авокадо

Кой казва, че мъфините са само за закуска? Те са пълни със здравословни въглехидрати, те са перфектната закуска за басейн, която да ви даде енергия за много игри, а ако добавите към тях и авокадо ще са хубави и меки за по-дълго. Как да си направите такива – ето по тази рецепта.

Топено сирене и моркови

Вярвате или не, морковите и триъгълничетата топено сирене си вървят идеално, освен това са си почти опаковани и готови за пренасяне и издържат дълго извън хладилник. Вземете си и хапнете – ще видите колко ще ви хареса.

Спаначени хапки

Спанак, да бе да! Сигурно така ще си помислите, но с тази рецепта спанакът е хубав, вкусен и ще ви даде нови сили за водни игри – просто опитайте.

Чипс, но не пържен

Всеки обича чипс, но родителите определено не го смятат за най-хубавото на света. Но вие можете и да ядете чипс и да е здравословен, и да е подходящ за басейна или плажа. Как ли? Ето с тази вкусна и интересна рецепта.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град