спорт

Начало | спорт | 7 причини, които правят фехтовката интересна и вълнуваща

7 причини, които правят фехтовката интересна и вълнуваща

Аз детето | 2018-05-23

7 причини, които правят фехтовката интересна и вълнуваща

Записахте ли се вече за нашия вълнуващ спортен празник? За „Детска Игриада“ 2018? Тези от вас, които все още не са – направете го час по-скоро, защото сме приготвили много изненади за всички. Различни спортни състезания, танци, рисуване за най-малките и още куп изненади. Прибавете към тях и демонстрационните ни спортове и забавлението е гарантирано. Говорейки за тях трябва да ви кажем, че на „Детска Игриада“ ще ви очакват и нашите партньори от Спортен клуб по фехтовка „Младост“, които ще ви покажат и разкажат всички интересни подробности за фехтовката! Клубът е единственият български фехтовален клуб, чиито състезатели постигат международни успехи в трите фехтовални оръжия!

Ние пък обичаме този спорт и сме сигурни, че и на вас много ще ви хареса. При това имаме 7 конкретни причини, поради които се радваме, че ще е част от нашия спортен празник. Прочетете ги, защото сме убедени, че след като ги знаете и вие няма да имате търпение вече да е 10-ти юни!

#1 Историята

Богатата история на фехтовката е нещо, което винаги ни е пленявало. Битките със саби са на поне около хиляда години и дори в онези стари времена са се смятали не просто за спорт, а за цяло изкуство. Харесва ни, че фехтовката се е запазила и до днес. Освен това, когато дори веднъж опиташ този спорт вече имаш чувството, че си част от тази хилядолетна история. Вече си част от нещо старо, но все още обичано от всички хора по света. Всички професионални фехтовачи и просто любители като нас харесват факта, че продължават тази дълга традиция. Приемете, че ако обърнете внимание на фехтовката, един ден някой ще погледне назад към историята на нашата епоха и вие ще бъдете част от тази история!

#2 Екипировката

Нека си го кажем направо – екипировката на фехтовачите е много хубава! Докато външният вид не е най-важното нещо, то ни засяга всички на някакво ниво. Якето, маската... Чувстваш нещо магическо, когато ги облечеш, попитайте всеки фехтовач!

#3 Рапирата, шпагата и сабята

Говорейки за екипировката, нека ви кажем нещо и за оръжията! Което и от трите оръжия да държите (рапира, шпага или сабя) – това си е като истински меч. Колко хора са държали истински меч в днешно време? Май само фехтовачите и нинджите... Това е впечатляващо, интересно и дори полезно – стига да тренираш фехтовка по-дълго време.

#4 Вълнението

Обличането на екипировката и хващането на рапирата винаги доставят и голяма доза приятно вълнение! Тялото ви и мозъкът ви обичат това вълнение и то е полезно за тях – бъдете сигурни!

#5 Житейските умения, които учиш от фехтовката

Този спорт учи не само на правила и няколко стъпки – той учи и на важни житейски умения! Колкото по-дълго тренират фехтовачите, толкова повече подобряват физическата си форма и умствената си издръжливост. Освен това фехтовката учи и на уважение към противника, спазването на правилата, как да загубиш, но да се изправиш и да продължиш! Все неща, които са полезни винаги и във всяка ситуация.

#6 Придобиването на повече увереност

Фехтовката изгражда и увереност! Всеки от нас знае, че щом сме позволили на едно дете да държи шпага или рапира (дори и да не е точно остра), това означава, че му имаме доверие и вярваме в него. Децата мислят за това като за огромна отговорност и това веднага им носи чувство на по-голяма увереност в себе си.

#7 Фехтовката развива мисленето и логиката

За фехтовката често се говори като за физическа форма на шах! Тя е не само стъпки и размахване на рапира, но и стратегия! Всеки двубой между двама фехтовачи е предсказуем и непредсказуем едновременно. Във всеки един момент те трябва да решават как да подходят и какво да направят, за да направят по-добър ход от този на опонента си, както и ако направят „това“, какво може да последва от него. Решенията трябва да се вземат бързо и в точния момент!

Впечатлихте ли се вече? Не се съмнявахме! Сега остава да ви напомним, че ако искате да видите всички тези неща в действие и да усетите отблизо колко хубава е фехтовката, трябва да се регистрирате и да дойдете в парка „Заимов“ на 10-ти юни от 9 часа на „Детска Игриада“.

Организатор на събитието е Investor Media Group.

Събитието се организира с подкрепата на Mtel част от А1, Allterco Robotics, бензиностанции ЕКО, Софийска вода, Select Asset Management и Florina. Под патронажа на Столична община

С подкрепата на Българска федерация по лека атлетика, спортен клуб „Приорити спорт“, Бадминтон зала „Европа“, Хокей клуб НСА, Спортен клуб „Айки Будо“, Клуб тенис на маса НСА, Клуб по фехтовка „Младост“ и Карате клуб „Бушидо“.

Медийни партньори на събитието са телевизия Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, tialoto.bg, радио N-Joy и New Level Channel.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град