Технологии

Начало | Технологии | 4 правила, които ще увеличат живота на батерията на всяка електронна джаджа

4 правила, които ще увеличат живота на батерията на всяка електронна джаджа

Аз детето | 2019-06-21

4 правила, които ще увеличат живота на батерията на всяка електронна джаджа

Технологиите отдавна вече са неизменна част от нашия живот и със сигурност не бихте могли да си представите какво бихте правили без да имате смартфон в джоба, таблет в раницата или пък лаптоп у дома. Дори и родителите ви не могат да се сетят за времето преди това, а всъщност определено са живели в такова. Когато са били деца не можеше да носиш телефона си навън и определено не пишеше кой ти се обажда, а пък таблет... е той не съществуваше. Звучи като малко ужасно време, нали? Но всъщност всичко си беше чудесно, както е и сега. Чудесно като изключим една неприятна черта на тези устройства – батериите сякаш се изтощават много бързо, нали? Едвам си докоснал смартфона и вече батерията е паднала наполовина. Едва си изиграл няколко битки на Braw Stars и вече се чудиш дали 3-те процента ще ти стигат, докато се прибереш вкъщи. А всъщност има 4 прости правила, които ще удължат живота на батерията и вашето устройство ще бъде щастливо. Ето ги и тях!

Не дръжте включено в тока устройството ако вече е на 100%

Изглежда очевидно, нали? Сега, не забравяйте колко пъти сте се приближили към зареждащото се устройство, видели сте, че е напълно заредено и сте си казвали, че ще го изключите, ама след малко... Това излишно пренапрежение е вредно за батерията.

Не е нужно винаги да се стремите към 100%

Изобщо не е необходимо устройството ви винаги да е заредено на 100%. Всъщност от това батерията само може да пострада. По-добре е да оставите малко незаредена батерия и да свържете джаджата към тока, когато е възможно.

Зареждайте устройството при първа възможност

Съвет, тясно свързан с предишния. Играете ли игри на или пишете съобщения – ако можете, веднага свържете устройството със зарядното, без да чакате да сигнализира, че ще е време да „подхраните“ верния си приятел.

Внимавайте с прегряването

Това особено важи за смартфоните, които се изключително чувствителни на топлина. Apple, например, обикновено препоръчва да премахнете всякакви калъфчета и дори капака от телефона, докато се зарежда. Ако телефонът ви се затопли след зареждане, следващия път опитайте да го заредите без калъф. Така също не е препоръчително смартфонът ви да е изложен на пряка слънчева светлина или пък да играете на тежки игри, които го карат да се затопля прекалено много.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град