Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | 4 алтернативи на YouTube, които ще са много по-полезни и също толкова интересни за вас!

4 алтернативи на YouTube, които ще са много по-полезни и също толкова интересни за вас!

Аз детето | 2019-06-28

4 алтернативи на YouTube, които ще са много по-полезни и също толкова интересни за вас!

Знаем, че YouTube отдавна е синоним на видео в интернет. Търсиш видео на смешни животни – отиваш там, търсиш как астронавтите правят космическа разходка – пак си там, питаш се какъв ли звук издава костенурката – е, знаеш къде ще попаднеш, за любима музика да не говорим. Да, в YouTube има всичко и като казваме всичко... говорим за абсолютно всичко – включително и неща, които не би искал да видиш. На всеки се е случвало – гледаш как куче прави фокуси и изведнъж автоматично след това започва някакво видео в което човек снима как призрак вилнее в дома му и това се случва наистина. О, не ви е страх от призраци, така ли? Тогава си представете как гледате костенурка, която яде ягода и точно, когато започва другото видео, което дори вие не сте пуснали – майка ви или баща ви влизат, за да ви извикат да хапнете и вие ягоди... И... виждат, че май-май гледате нещо крайно неподходящо за възрастта ви. Тогава решават, че няма да ви допускат в този сайт повече или пък направо ви взимат смартфона, таблета или компютъра. Ето това вече е страшно!

За да не ви се случва подобно нещо и за да бъдат родителите ви горди и щастливи от това колко сте отговорни ви предлагаме да опитате 4 алтернативи на YouTube, които са не по-малко интересни и много по-подходящи за деца! И не се притеснявайте – там също има видеа с духове, но много повече като за вас!

kiddZtube

На практика това си е почти онзи сайт – нека не го споменаваме повече, защото видеата тук са взимани от него. Само дето са специално избрани от други деца, модератори и майки и са най-интересните и най-подходящите, защото ще се съгласите – в YouTube често има и куп глупости. Тук обаче няма да срещнете такива. За сметка на това в kiddZtube ще имате смешни видеа, много музика, откъси от любимите ви филмчета, както и отговори на всякакви въпроси – включително и защо акото е кафяво... Кой пък не би искал да знае това... Още по-хубавото е, че можете да оценявате всяко видео със звездички и директно да предлагате на хората други интересни видеа, които биха могли да качат. Стига да им пишете на английски.

Kidoodle.TV

В това приложение пък можете да избирате възрастовия диапазон за видеа, които да ви бъдат предлагани и показвани. Така ако не сте на 3, а на 12 със сигурност песничката за азбуката няма да ви харесва толкова много, но пък ще ви бъдат показвани песни на к-pop изпълнители или... всичко, което ви харесва. А и родителите също ще бъдат спокойни, защото тук има и функция „родителски контрол“. Макар че сме сигурни, че когато разберат за какво става въпрос изобщо няма да искат да ви контролират... Това не е ли прекрасно!

Nick Jr.

Кой не обича този популярен канал и всичките забавни филми, които предлага? Но знаехте ли, че в приложението със същото име можете да намерите и още. Комикси с любимите ви герои рисувани от деца и направени на анимация от специалистите на Nick Jr, както и неизлъчвани епизоди на любимите ви детски. Всичко това добре „поръсено“ с видеа с научни факти. Е как да не ти хареса?

Jellies

Това е най-доброто, което можете да намерите и което определено ще ви накара да забравите онзи другия сайт завинаги. Само че има един проблем – платено е! Стига да имат възможност родителите ви трябва да отделят по пет долара месечно, но пък така ще сте напълно в безопасност и те няма да има нужда да ви наблюдават през цялото време – и да, точно това им кажете, когато обсъждате въпроса дали си струва да плащат за Jellies. А какво ще получите вие? Всичко – музика, забавления, интересни факти и дори игри с награди понякога. А най-хубавото е, че истински хора винаги са нащрек и за най-малкия проблем, така че безопасността и приятното прекарване са гарантирани.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град