сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | 31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – супергеройски плащ!

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – супергеройски плащ!

Аз детето | 2019-08-18

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – супергеройски плащ!

Според много, много древни философи, учени или просто мислители всеки ден трябва да правиш нещо различно, интересно и забавно, за да ти е интересно и най-вече, за да не скучаеш. И това се отнася и за децата! Знаем, че като цяло имате богато въображение и можете да се забавлявате с какво ли не, но със сигурност има моменти в които скучаете или пък просто правите едно и също. Точно заради това и защото лятото е време за нови приключения всеки ден до края на август ще ви предлагаме по една идея. Тя може да е свързана с творчество, забавен експеримент или нещо друго, но определено ще ви накара да мислите по-различно за света и да се забавлявате!

Този път ще ви предложим нещо, което не просто да направите и да се приключи с него, а нещо, което ще ви върши работа цяло лято, че дори можете да се фукате и в училище. Нещо, което изглежда красиво, но също ще ви накара да се понесете на крилете на мечтите, въображението и игрите, а когато ви писне да играете можете дори да го използвате, за да си постелите да седнете ако сте в парка, планината или плажа. Можете да го използвате и за да се предпазите от дъжда или пък ако ви е хладно. Всички малки деца го харесват, така че можете да го изработите и заедно с братчета и сестрички и да им подарите прекрасни усмивки. Какво е това вълшебно нещо ли? Много просто – супергеройско наметало. Звучи супер, прави се лесно.

Ще ви трябват ножица, лепило (или пък игла и конец ако можете да шиете), филцов плат и стара тениска, най-добре едноцветна.

Ето и как да го направите:

Първо измислете супергеройската си емблема, която ще краси наметалото. Можете да направите такава на съществуващ вече герой или да си измислите лично своя. Тя може да е любим предмет, просто някаква драскулка или пък както в нашия случай взета назаем от Супермен, но използваме първата буква от името на детето за което ще е наметалото. Определете как ще изглежда, от какви и колко цветове ще бъде, за да си вземете подходящите филц платове. Дори за по-лесно можете да си нарисувате шаблон от хартия, който след това да изрежете, да очертаете върху филца с молив и да изрежете. Разбира се можете направо и да режете, но това е по-трудно, а и често без шаблон резултатите не са такива, каквито сте си представяли.

След като сте готови с емблемата е лесно! Вземете тениската, ако пък нямате без картинки просто я обърнете наопаки. Тя трябва да е стара, но все пак изпрана, защото ще я носите и такава за която няма да съжалявате да отрежете. Защото, за да прилича на истинско наметало ще трябва малко работа с ножицата. Също така ще е добре ако имате по-дълга, за да стане още по-красиво наметалото. И с по-къса се получава, но няма да се вее чак така геройски. Каква по-точно е работата с ножица?

Изрежете изцяло предната част на тениската, както и предната част на ръкавите. След това залепете с лепило или пък ако можете да шиете на задната страна по средата супергеройското си лого. Амии... това е! Сега остава да се наметнете с наметалото и да го завържете внимателно и леко със задната част на ръкавите, които оставихте, за да не пада. Да, наистина е това!

Сега можете да тичате, то да се вее зад вас и кой знае един ден може наистина да ви повикат да спасите Готъм или Таунсвил!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град