новини детски

Начало | новини детски | 15-годишната Мария Руневска блесна в хокея на лед и взе бронзов медал от Младежките олимпийски игри в Лозана

15-годишната Мария Руневска блесна в хокея на лед и взе бронзов медал от Младежките олимпийски игри в Лозана

Аз детето | 2020-01-16

15-годишната Мария Руневска блесна в хокея на лед и взе бронзов медал от Младежките олимпийски игри в Лозана

Мария Руневска донесе първото отличие на България на зимната младежка Олимпиада в Лозана (Швейцария). 15-годишната Руневска беше част от третото звено в състава на „Сините“, който завърши на трето място в турнира по хокей на лед 3 по 3 след успех с 6:4 (4:0, 2:1, 0:3) в малкия финал срещу тима на „Кафявите“. Първото попадение в мача беше дело на българката. Съотборнички на играещата в Славия (Прага) българка бяха Синдре Йозер (Турция), Валери Кристман (Швейцария), Ана Кот (Полша), Мирън Фой (Великобритания), Зузана Добяшова (Словакия), Яна Крашенинина (Русия), Мая Щобер (Германия), Регина Мецлер (Унгария), Каролина Хенгелмюлер (Австрия), Ники Шарп (Австралия) и вратарките Юна Кузама (Япония) и Ая Петерсен (Дания).

„Винаги ще помня това състезание, от което освен олимпийския медал, ще ми останат, надявам се и много приятелства“, каза Руневска след края на мача. В софийския отбор „Славия“ Мария играе заедно с момчетата поради липса на отделно първенство за момичета. Тя споделя, че това я прави много борбена, а сплотеният отбор в Лозана и мотивираните ѝ съотборнички, както и ценните указания на треньорката, са били ключът към успеха. Титлата в това състезание е за Норвегия, а смесената ни щафета в биатлона зае 13-то място, но по никакъв начин уменията и играта на тима не са за подценяване.

Снимки: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град