любопитно

Начало | любопитно | 1 тон шоколад „асфалтира“ улиците на германския град Верл

1 тон шоколад „асфалтира“ улиците на германския град Верл

Аз детето | 2018-12-14

1 тон шоколад „асфалтира“ улиците на германския град Верл

УРААААА! Мечтата ни най-после се сбъдна и можем да живеем в света на Ванилъпи! Сещате се, нали? Това е леко досадната приятелка на Разбивача Ралф, която се оказа принцеса на цялата сладка страна. Но не това е важното сега... Важното е, че тази страна започва да съществува. Вече ще имаме къщички от бисквити и шоколад, дървета окичени с бонбони, вулкан от кола и ментос, плаващи пясъци от течен шоколад, а вместо капки вода дъждът ще е от желирани бонбони... Добре де, наистина се замечтахме прекалено много, но всичко това е провокирано от един нечуван и невиждан инцидент. Всичко се случило в германския град Верл, който е известен с най-голямата и обичана фабрика за шоколадови изделия. Преди коледните празници фабриката е единствения доставчик на най-вкусните сладкиши и затова в нея се докарва много шоколад, който се съхранява в специални контейнери. Или поне се съхраняваше довчера.

Изведнъж дворът на фабриката, както и всички улици около нея се покриха с течен шоколад, който поради някаква причина е изтекъл от специалните контейнери. Това не се е случвало никога досега! Шоколадът бил цял тон и буквално „асфалтирал“ всички улици, защото ги покрил, а след това заради ниските температури и се втвърдил върху тях. Досещате се, че след това те били неизползваеми, освен за нас и Ванилъпи... ;-) Затова на помощ били повикани пожарникари. Те също никога не били виждали подобно нещо, но се справили някак си с „инцидента“. За да съберат шоколада използвали топла вода и горелки, които да го разтопят, а след това го събирали в кофи с помощта на дълбоки лопати.

Въпреки похабения материал, от фабриката уверяват, че градът няма да остане без шоколад за празниците. Местният вестник „Зьостер Анцайгер“ информира, че „малък технически проблем“ е довел до инцидента. Въпреки това фабриката вече отново има шоколад и работата продължава с пълна пара. Надяваме се да са си купили и по-здрави контейнери за съхранение.

Снимки: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град